Trenutno pregledavate Toplo/Hladni Oblog – Pulvi Wrap Idealan za Smanjenje Napetosti

Toplo/Hladni Oblog – Pulvi Wrap Idealan za Smanjenje Napetosti

  • Vrijeme čitanja:9 min. čitanja

Toplo/hladni oblog može biti vaše novo omiljeno rješenje za bolove u brojnim dijelovima tijela. S obzirom da je praktičan i ima opciju hlađenja ili grijanja uklopit će se u baš svaki način života. Njegova multifunkcionalnost, lakoća prenošenja, ali i korištenja brzo će vas osvojiti. Uz to, toplo/hladni oblog je primijenjiv u raznim situacijama, od povreda i opeklina, pa sve do kroničnih bolova i glavobolja.

toplo/hladni oblog Pulvi Wrap

Ovisno o tome koju bol ili napetost osjećate, vaš gotovo logičan odgovor uskoro će postati oblog Pulvi Wrap. U nastavku vam prvo otkrivamo najčešće postavljana pitanja, a u nastavku teksta otkrivamo detaljnije kako djeluje topli, a kako hladni oblog. Donosimo i vodič kako sigurno zagrijati topli oblog od sjemenki heljde u mikrovalnoj pećnici, ali i kako pravilno rashladiti hladni oblog.

Najčešće postavljana pitanja

Toplo/hladni oblog krije mnoštvo prednosti, a sigurni smo da želite znati i više o njegovom načinu korištenja. Odgovore na najčešće postavljana pitanja donosimo u nastavku.

1 – Koliko dugo trebam držati toplo/hladni oblog?

Kako biste osjetili koje prednosti imati toplo/hladni oblog izuzetno je važno isti koristiti dovoljno. I topli i hladni oblog svoju efikasnost mogu pokazati ako ga držite 15 do 20 minuta. Bitno je ne držati ih prečesto na mjestu upale ili ozljede kako se koža ne bi pretjerano izlagala toplini ili hladnoći. Imajte na umu da između korištenja obloga napravite pauze.

2 – Je li toplo/hladni oblog siguran za (osjetljivu) kožu?

Toplo/hladni oblog Pulvi Wrap rađen je sa unutrašnjosti od ljuskica heljde i tkaninom od 100% pamuka. Prirodni materijali neće stvarati iritacije i crvenilo, a bitno je da ne držite svoj oblog predugo na jednom mjestu. Ako primijetite nelagodu ili crvenilo, toplo/hladni oblog uklonite, a kako biste spriječili bilo kakve smetnje pri korištenju, pomno pratite upute zagrijavanja/hlađenja istaknute ispod.

toplo/hladni oblog Pulvi Wrap

3 – Kad koristiti hladni, a kad topli oblog?

Možete se voditi pravilom da topli oblog djeluje bolje na kronične bolove i omogućava opuštanje mišića. S druge strane hladni oblog će biti idealan za svježe ozljede, otekline i upale. Imajte na umu da u nastavku donosimo detaljniji vodič o načinima upotrebe uz koje ćete otkriti sve prednosti koje donosi toplo/hladni oblog.

4 – Kako pravilno skladištiti toplo/hladni oblog?

Ovisno o tome koja uporaba vam treba češće, topli i hladni oblog skladištite na različite načine.

Topli oblog možete čuvati na sobnoj temperaturi u ormaru i sl. do trenutka korištenja. Kad vam bude potreban, pratite uputu kako napraviti topli oblog koju otkrivamo u nastavku.

Hladni oblog bi vam trebao uvijek biti pri ruci, već rashlađen. Sukladno tome, čuvajte ga u zamrzivaču u vrećici. Koliko je najmanje potrebno da se rashladi otkrijte kroz uputu kako napraviti hladni oblog koju otkrivamo u nastavku.

Toplo/Hladni oblog – Pulvi Wrap – Načini Upotrebe

Prednost koju krije toplo/hladni oblog krije se upravo u nazivu proizvoda. Ovaj oblog možete koristiti u toploj ili hladnoj varijanti, a obje verzije mogu pružiti opuštanje s obzirom na uzrok napetosti. U nastavku ćemo objasniti kada koristiti koji oblog, topli ili hladni.

Topli oblog

Pulvi Wrap je posebno dizajniran oblog koji se prvenstveno koristi u toploj varijanti. Kad je zagrijan, Pulvi Wrap topli oblog može opustiti mišiće, poboljšati cirkulaciju, ali i smanjiti bolove u raznim dijelovima tijela.

 Pulvi Wrap topli oblog

Za što služi topli oblog?

Naša preporuka je topli oblog koristiti:

Topli oblog za vrat i leđa

Topli oblog lako se koristi, sve što je potrebno jeste postaviti ga na zahvaćeno područje i sačekati djelovanje. Bez obzira je li vaša napetost više u vratu ili leđima, zagrijani oblog pruža brzo olakšanje i smanjenje boli na postavljenom mjestu. Zbog svojih praktičnih dimenzija brzo ćete se uvjeriti i u lako korištenje Pulvi Wrap obloga.

Pulvi Wrap topli oblog

Topli oblog za stomak

Najčešći izazov koji vežemo za napetost u stomaku svakako su menstrualni bolovi ili probavni izazovi. U oba slučaja uz ležanje i postavljanje toplog obloga možete brzo otkriti prednosti postavljanja nečeg toplog s masirajućim efektom na područje napetosti. Zadržite ga dok ne osjetite olakšanje.

Topli oblog za zglobove

Koljeno, lakat, ali i drugi zglobovi mogu biti područja na kojima osjećate dodatnu napetost nakon vježbanja ili sportskih aktivnosti. Dobra je ideja radi smanjenja boli i opuštajućeg efekta, nakon aktivnosti, postaviti topli Pulvi Wrap oblog. Zahvaćeno područje brzo će biti opuštenije, s manje napetosti i boli, što je idealno za očuvanje fizičkog zdravlja, posebice nakon intenzivnog vježbanja.

Kako napraviti topli oblog?

Kako biste napravili topli oblog, zagrijte ga u mikrovalnoj pećnici na preporučeni period zagrijavanja 90 sekundi uz stalni nadzor, ne duže. Uz toplinu koja je glavni adut ovoga proizvoda izdvajamo i umirujući blagi i miris heljde koji se pojačava njegovim zagrijavanjem. Tako već nakon par minuta korištenja Pulvi wrap-a oko ramenog obruča i uz otklanjanje napetosti lako ćete utonuti u san.

Pulvi Wrap topli oblog

Hladni oblog

Toplo/hladni oblog ima mogućnost i hlađenja kako mu samo ime da nagovijestiti. Samim time, i hladni oblog ima mnoštvo prednosti koje možete iskoristiti u raznim situacijama. Njegova efikasnost najviše se odlikuje u činjenici da brzo smanjuje otekline, ublažava bol, ali i sprječava daljnje oštećenje tkiva, što je korisno za mnoge prilike.

Za što služi hladni oblog?

Hladni oblog ima mogućnost učinkovitog smanjenja napetosti, pa je idealno koristiti ga kod:

  • sportskih ozljeda,
  • glavobolje,
  • oteklina na tijelu.

Hladni oblog za sportske ozljede

Ako se dogodilo uganuće, ako ste istegnuli nogu ili imate modrice, hladni oblog može smanjiti oteklinu i ublažiti bol. Sve što je potrebno jeste hladni oblog postaviti na zahvaćeno mjesto i pustiti da djeluje određeno vrijeme.

Hladni oblog za glavobolju

Efekt koji hladni oblog može imati na vašu glavobolju također ne treba zanemariti. Bez obzira jeste li oblog postavili na čelo ili stražnji dio glave, vrlo brzo možete osjetiti olakšanje i smanjenje napetosti. Razlog se krije u činjenici da hladni oblog sužava žile i omogućava da se napetost i bol smanje nakon korištenja.

Hladni oblog za opekline

Manje opekline također možete tretirati hladnim oblogom. Važno je da oblok ne stavljate direktno na ranu, nego kroz dodatnu tkaninu, a već nakon kraćeg korištenja možete osjetiti smanjenje boli i otekline.

Kako napraviti hladni oblog?

Da biste napravili hladni oblog uz Pulvi Wrap, ostavite ga u zamrzivaču (obvezno u vrećici, nikako direktno u zamrzivač). Poželjno je da u zamrzivaču prije korištenja bude najmanje 40-60 minuta.

Pulvi Wrap hladni oblog

Dodatna Upotreba – Toplo/Hladni Oblog

Ukoliko nemate uvjete za toplo/hladni oblog, Pulvi wrap se može koristiti i bez zagrijavanja ili hlađenja. Možete ga postaviti na dio tijela u kojem osjećate napetost dok gledate film, dok se vozite u automobilu ili dok radite u uredu. Možete laganim stezanjem osjetiti olakšanje i opuštanje, što je izuzetno korisno ako dugo sjedite ili ste intenzivnije radili na svom treningu.

toplo/hladni oblog Pulvi Wrap

Potezanjem ručki koje se nalaze na krajevima Pulvi wrap-a toplo/hladni oblog rađen od heljde stvara efekt masaže i poticanja cirkulacije u dijelu vratne kralježnice. Ljuskice se tada samostalno zagrijavaju i dobro zadržavaju toplinu što je idealno ako ste u pokretu. Tako ćete dobiti topli oblog bilo gdje: na putovanju u avionu, dok radite ili dok odmarate na kauču.

Upoznajte Pulvi Wrap – Toplo/Hladni Oblog

Pulvi wrap najmlađi je terapeutski proizvod iz naše radionice testiran kod raznih stanja nelagode i tenzije kod osoba svih dobnih skupina. Za razliku od većine naših proizvoda lako je prenosiv i može se koristiti bilo gdje. Pomno dizajniran, omogućuje lagano korištenje i svakodnevnu primjenu bez posebnih uputa.

Dolazi u čak 2 privlačna uzorka, a njegova navlaka rađena je od 100% prirodnog pamuka. Unutrašnjost ispunjena heljdom ovaj toplo/hladni oblog čine idealnim dodatkom za vaše rituale odmaranja i opuštanja, a već ovaj tjedan dolazi i u naš shop. Stay tuned!