Trenutno pregledavate Kako Sačuvati Frizuru Tokom Spavanja – Preporuka Proizvoda

Kako Sačuvati Frizuru Tokom Spavanja – Preporuka Proizvoda

  • Vrijeme čitanja:8 min. čitanja

Kad se postavlja pitanje kako sačuvati frizuru tokom spavanja, čini se kao da ne postoji savršeno rješenje. Ali danas možete uz pomoć raznih pristupačnih i kvalitetnih dodataka, imati Zlatokosa moment svakog jutra. Vaša frizura, bez obzira je li imate ravnu ili kovrčavu kosu sa par trikova može zadržati volumen, neće se dodatno zamastiti, a ujedno nećete imati izazov zamršene kose nakon buđenja.

Ovo može biti izuzetno važno za dame sa dugom kosom. Osim što ju je teže stilizirati, nekoliko puta ste se mogli uvjeriti kako se vaša kosa i frizura ponašaju drugačije nakon spavanja. Od činjenice da postane naelektrizirana i zamršena, do toga da izgleda slomljeno ili nedovoljno voluminozno ili kovrčavo. Čak se može činiti suha, ispucala ili nedovoljno sjajna i glatka.

kako sačuvati frizuru tokom spavanja

Dodatno, možda ste baš dan prije napravili frizuru za poseban dan. Možda sutra imate važan ranojutarnji sastanak za koji se nećete stići spremiti. Ili ujutro idete na put jako rano. Svi ovi slučajevi i mnogi drugi od vas traže da dan prije rezervirate vrijeme da kreirate frizuru. Ako želite da vaša frizura u ovom, ali i svakom drugom trenutku ostane postojana i tokom noći, u nastavku donosimo savjete kako sačuvati frizuru tokom spavanja.

Kako Sačuvati Frizuru Tokom Spavanja

U sljedećim paragrafima pronaći ćete sjajne savjete koji će vam pomoći da vaša frizura izdrži tijekom spavanja baš svaki put. Bez obzira je li riječ o tankoj ili gustoj kosi, obojanoj ili prirodnoj, dugoj ili kratkoj, možete biti sigurni da ovi trikovi funkcioniraju.

1 – Investirajte u kvalitetne jastučnice

Kad imate naviku dosta se prevrtati u krevetu, vaša kosa se u dodiru s jastučnicom mrsi. To može i pokvariti vaše kovrče ili s druge strane ukovrčati ravnu kosu. Vaša kosa može izgledati slomljeno i to će ultimativno dosta pokvariti vašu frizuru. Ako želite jutro započeti uz kosu koja izgleda sjajno, njegovano i glatko, dobro je investirati u kvalitetne jastučnice. Dobru jastučnicu od one lošije razlikuje njezin sastav. Tako su jastučnice rađene od satena i svile savršeno nježne za vašu kosu. Ne samo da neće uzrokovati lomljenje, nego će kosa biti glatka na dodir.

Ove jastučnice imaju i brojne duge prednosti. Osim što su odgovor na pitanje kako sačuvati frizuru tokom spavanja, one mogu pozitivno djelovati na vaše lice. Ako spavate svaku večer sa strane na satenskoj ili svilenoj jastučnici, imat ćete manje izražene bore.

Također, ove jastučnice su korisne tijekom svih godišnjih doba. Hipoalergene su što je idealno za one sklone alergijama. S druge strane, hlade, pa mogu dosta kvalitetno regulirati temperaturu.

saten pamuk jastučnica

Saten pamuk jastučnica – Kupi ovdje

svilena jastučnica

Svilena jastučnica – Kupi ovdje 

2 – Svilena kapa za spavanje

Dobar je trik svoju kosu zaštiti šalom, maramom ili kapom za spavanje tijekom noći. Ovisno o sastavu vašeg pokrivala, možete smanjiti trenje, zadržati frizuru postojanom i usto neometano spavati tijekom cijele noći. Tako će kapa za spavanje rađena od svile ili satena ponovno biti najbolji odabir ako se pitate kako sačuvati frizuru tijekom spavanja. Ovi materijali su nježni prema kosi, maksimalno smanjuju trenje.

Ako imate izazove i sa znojenjem tijekom spavanja, kapa će zaštititi vašu kosu od znojenja. Dodatno, vašu kapu za spavanje možete učvrstiti ukosnicama na mjestu. Tako se nećete brinuti da će vam kapa spasti tijekom spavanja, a ujutro se možete probuditi imajući neodoljivu frizuru koja izgleda kao i dan prije.

Najbolje je to što je idealna i za ravnu i za kovrčavu kosu. Ujedno je i hipoalergena i savršeno kontrolira temperaturu, pa noseći nju nećete osjećati preveliku hladnoću ili toplinu.

Svilena kapa za spavanje – Kupi ovdje

Savjeti za Zaštitu Kose Tijekom Spavanja

Sigurno se pitate i kako sačuvati vašu kosu od lomljenja i kako da vaša kosa izgleda zdravo i njegovano. Postoji par trikova koje možete napraviti prije spavanja kako bi vaša kosa bila glatka na dodir. U tome vam mogu pomoći sljedeći savjeti.

1 – Nemojte prati kosu neposredno prije spavanja

Da biste kosu maksimalno zaštitili, ali i kako sačuvati frizuru tokom spavanja, važno je da kosu ne operete tik pred spavanje. Vlažnost koja je još uvijek prisutna u vašoj kosi, nakon spavanja može uzrokovati brže lomljenje. Uz kosu koja izgleda suho i lomljivo, ako perete i sušite kosu tik pred spavanje, to može učiniti da se vaša kosa lakše petlja.

2 – Kosu stilizirajte u pletenice

Osim što ćete na ovaj način spriječiti kosu da se petlja, omogućiti ćete da vaša kosa ima lagane valove. Dovoljno je da kosu na krajevima spletete u dvije ili jednu pletenicu. Kad ju raspletete ujutro, imat ćete valove nalik onima koje dobijete na suncu na moru.

kako sačuvati frizuru tokom spavanja

3 – Na krajeve kose možete staviti esencijalna ulja

Kako smo već spominjali, tijekom spavanja vaša kosa se može lomiti, ako ne birate pravilnu jastučnicu. No, postoji još jedan način kako zaštititi kosu prije spavanja. Na krajeve koji se lako lome stavite nekoliko kapljica ulja. Učvrstite kosu u pletenicu, zatim zagrijte nekoliko kapi ulja između dlanova trljajući ruke. Nanesite ulje na kosu, posebno se fokusirajući na vrhove.

Na ovaj način ćete uz još jedan trik zaustaviti trenje kose i spriječiti prerano pucanje kose. Ovo je i savršena maska za kosu, a ovisno o mirisu eteričnog ulja kojeg birate, može vam pomoći da zaspite. Tako lavanda ima umirujući efekt koji će vas savršeno pripremiti za spavanje.

kako sačuvati frizuru tokom spavanja

4 – Nemojte ići na spavanje s mokrom kosom

S obzirom da je naša kosa najranjivija kad imamo vlažnu kosu, važno je ne ići spavati s mokrom kosom. Tako možete potaknuti razvoj bakterija, veća je mogućnost za crvenilo, iritaciju, perut i svrbež. To sve može lančano utjecati i na izgled vaše kose kao i njezin sjaj i otežava cijeli proces kad se pitate kako sačuvati frizuru tijekom spavanja.

Zaključak

Kosu uvijek dobro posušite, spletite, nahranite uljem ili maskom za kosu i koristite pravilnu zaštitu. Vaša najbolja zaštita za dobar san je kvalitetna jastučnica rađena od satena ili svile, kao i kapa za spavanje.