Trenutno pregledavate Jastuk za Spavanje na Boku – Koji Jastuk Birati?

Jastuk za Spavanje na Boku – Koji Jastuk Birati?

  • Vrijeme čitanja:10 min. čitanja

Jastuk za spavanje na boku može olakšati vaš odmor tijekom noći ako preferirate ovu poziciju spavanja. Osim što vam ovaj položaj omogućava da postignete udobnost, vaš jastuk radi za vas i omogućava vam kvalitetnu podršku. Vaš vrat i glava tijekom bočnog spavanja trebaju imati pravilan položaj. S obzirom na to, izbor jastuka od velike je važnosti za vaš udoban i neometan san svake noći.

Ne želite se buditi sa bolovima u vratu i leđima. Izabrati najbolji jastuk za sebe nije lagan zadatak, ali ako izaberete jastuk koji odgovara ovom položaju, budit ćete se sretniji i zadovoljniji iz dana u dan. Ovi jastuci dizajnirani su tako da se savršeno prilagođavaju poziciji vaše glave i vrata. Kreiraju savršenu potporu od ramena do vrha glava sprječavajući stalno okretanje. To može biti savršeno za sve vas koji imate izazove sa hrkanjem s obzirom da ovaj jastuk omogućava zadržavanje u ovom položaju duže vremena. Također, ovaj položaj, uz spavanje na leđima preporučljivi je od spavanja na trbuhu.

jastuk za spavanje na boku

Korisno je obratiti pažnju na jastuk na kojem spavate posebice ako dugotrajno radite za stolom cijeli dan. Stalno gledanje u računalo, zajedno sa dugotrajnim sjedenjem, vaša leđa i vrat dovode u nepravilan položaj. Uz manjak kretanja i nepravilan san, lako se mogu pojaviti napetost i bolovi. Uz aktivniji život i pravilno odabran jastuk za spavanje na boku možete si osigurati zdraviju svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života.

Isto vrijedi za sve one koji provode cijeli dan izuzetno aktivno, baveći se fizičkim radom. Kako bi vaše tijelo istinski odmorilo i glava i vrat dobili potporu za savršen san, važno je da jastuk bude anatomski i prilagođen za razna godišnja doba. Termoregulacija je izuzetno važna kvaliteta jastuka koja sprječava da vam ljeti nije prevruće ili zimi prehladno.

Kako Izabrati Jastuk za Spavanje na Boku?

Ortopedski jastuk za spavanje na boku izuzetno je praktična investicija koja će vam brzo vratiti uloženo kroz sate odmora i neometanog sna. Kad se postavite u vama omiljeni bočni položaj tijekom spavanja, sve što vam preostaje jeste utonuti u san i svako jutro se buditi spremni za dnevne obveze.

Kako biste znali koji jastuk izabrati za sebe, važno je da pratite sljedeće značajke. P.S. Na dnu vas očekuje i link za kupnju idealnog jastuka za spavanje u BiH o kojem ćete htjeti pričati svim svojim najbližima.

1 – Provjerite dimenzije

Jedna od osnovnih stvari koje možete imati na umu svakako su dimenzije. Standardne veličine omogućit će vam lakši pronalazak jastučnica, a postoji i određena razina udobnosti sa različitim dimenzijama. Uzimajući u obzir visinu ili dimenzije jastuka, može se regulirati i vaše disanje. Ako preferirate bočno spavanje tada je visoki jastuk za spavanje na boku najbolji jer popunjava prazninu od glave do ramena.

2 – Važna je i visina za jastuk za spavanje na boku

Dimenzije jastuka prirodno nas vode do naredne važne stavke za kupovinu jastuka, a to je svakako njegova visina. Kakva će biti visina jastuka najviše ovisi o količini punjenja. Tako će oni jastuci koji imaju manje punjenja biti niži i obrnuto. Ako želite da vaše bočno spavanje bude što ugodnije, birajte jastuke koji su nešto viši i jače ispunjeni. Tako će se jastuk savršeno prilagođavati vašoj glavi i vratu te vam pomoći da bez problema utonete u san svake noći.

3 – Imajte na umu i materijal jastuka

Ključna stvar, posebno za one koji imaju izazove s alergijom svakako su materijali od kojih su rađeni jastuci. Prirodna punjenja i jastučnice rađene od prirodnih materijala preferencija je koja će se pokazati kao idealna za dobar i kvalitetan san. Prirodno punjenje je prirodan termoregulator i ima antialergijska svojstva. S druge strane, jastučnice rađene od različitih prirodnih materijala kao što su pamuk, svila i saten lagane su za održavanje, nježne prema koži lica i kosi.

4 – Provjerite i čvrstoću jastuka

Želite da je vaš jastuk pravih dimenzija, visine, materijala, ali i čvrstoće. Kad osoba spava na boku, od velike je važnosti da dobije pravilnu podršku i da joj glava ne propada u jastuk. Samim time, srednja razina čvrstoće čini najbolji jastuk za spavanje na boku. Želite da se jastuk može prilagoditi obliku vaše glave, ali i da je dovoljno tvrd kako bi vaša glava imala kvalitetnu potporu.

5 – Mogućnost prilagodbe je značajan faktor

Jastuci koji su rađeni od prirodnog punjenja dobra su opcija za one koji žele jastuk savršeno prilagođen njihovim preferencijama. Razlog se krije u činjenici da mogu oduzeti ili dodati punjenja kako bi dostigli visinu ili čvrstoću koja im najviše odgovora za jastuk za spavanje na boku.

6 – Izgled je bitna stavka za jastuk za spavanje na boku

Oblik jastuka za bočno spavanje može biti različit. Neki jastuci imaju udubljenje koje savršeno odgovara položaju tijela tijekom bočnog položaja. Neki jastuci imaju usjek za postavljanje ruke ispod jastuka. No, za najprirodniji položaj idealno bi bilo izabrati jastuk koji će zauzeti oblik vaše glave i vrata. U tome jaku sposobnost imaju jastuci od heljde ili jastuci od pira. Jastuci punjeni ljuskicama prirodan su, ekološki i antialergijski odabir koji dokazano smanjuje napetost u svim dijelovima tijela i omogućava zauzimanje pravilnog položaja kralježnice tijekom spavanja.

7 – Provjerite recenzije za jastuk prije kupovine

Uvijek je dobro provjeriti kakva su iskustva drugih kupaca za proizvod koji i sami želite kupiti. Od toga kako im je jastuk pomogao, do vremena koje je bilo potrebno da bi osjetili razliku, recenzije vam mogu dati dobar uvid u investiciju koju se spremate napraviti. Ako se uvjerite da i drugim kupcima jastuk odgovara i da ima visoke ocjene, možete biti sigurniji u svoj odabir.

Gdje Kupiti Idealan Jastuk za Spavanje na Boku?

Već smo spomenuli razne prednosti jastuka rađenih od prirodnog punjenja kao što je heljda ili pir. U nastavku možete saznati nešto više o njima.

Jastuk od pira za spavanje na boku

Prema zdravstvenim stručnjacima, jastuk s pirovim ljuskicama povezan je sa raznim zdravstvenim prednostima, a neke od njih izdvajamo i u nastavku.

  • Hipoalergeni jastuci: Ljuskice pira ne izazivaju nikakve alergijske reakcije i prikladne su za sve tipove kože. Prije nego što se koriste kao punjenje, ljuskice pira temeljito se čiste kako bi se eliminirala mogućnost nakupljanja prašine. To ih čini potpuno sigurnima za osobe koje pate od alergija, astme ili problema sa sinusima.
  • Izvrsne karakteristike prozračnosti: Prozračnost pomaže ovom jastuku da održava vrlo ugodnu temperaturu, čak i tijekom ljetnih dana. Ne zadržava nikakvu vlagu što pomaže jastuku da se očuva od mikroorganizama, kao što su bakterije.
  • Učinkovit lijek protiv bolova u vratu: Za razliku od ostalih sintetičkih punjenja, pirove ljuskice su male pojedinačne čestice koje se slobodno kreću prema primljenom pritisku. Zbog ove karakteristike, ljuskice će se prilagoditi kako bi zadržale najudobniji položaj za vaš vrat, čak i tijekom bočnog spavanja.
  • Moguće pranje: Jastuke od pirovih ljuskica je lako oprati. Možete ih prati u perilici i sušiti u sušilici (sa jako nježnim postavkama, naravno).

 

jastuk za spavanje na boku

Pulvinaris Jastuk od Pira – Naruči Ovdje 

 

Jastuk od heljde za spavanje na boku

Jedan od najprodavanijih proizvoda koji vole čitave obitelji svakako je jastuk od heljde. Krije mnoštvo benefita, posebno za one koji biraju bočno spavanje.

  • Prilagođavanje oblika: Najvažnije prednosti jastuka od heljde najlakše je objasniti kroz njegovu sposobnost prilagodbe obliku. Ovaj jastuk se potpuno oblikuje prema potrebama vašeg vrata i glave. Ispunjen je eko ljuskicama heljde koje se prirodno prilagođavaju obliku glave unutar jastučnice tijekom noći. Često kažemo da se naš jastuk “slijeva”, a ta karakteristika omogućuje vam prilagođavanje jastuka prema vlastitim preferencama.
  • Potiče cirkulaciju:  Tijekom spavanja, ljuskice heljde, zahvaljujući svojoj trokutastoj strukturi, nježno masiraju vratnu kralježnicu i stražnji dio glave, poboljšavajući cirkulaciju. Ova poboljšana prokrvljenost u tom dijelu tijela smanjuje rizik od glavobolje.
  • Bez prisutnosti štetnih tvari: Jastuk od heljde za spavanje na boku ne sadrži nikakve toksične ili kemijske spojeve, s obzirom da su ljuskice heljde potpuno prirodne i organske. Ovaj pristup omogućuje ekološki prihvatljiv i zdrav san.
  • Izvrsna regulacija temperature: Jedno od najviše frustrirajućih iskustava sigurno je nesanica. Situacija kada ne možete zaspati, a cijelu noć mijenjate strane kreveta zbog toga što vam je previše vruće ili hladno, nije ništa manje od neugodnog. Uz ovaj jastuk, termoregulacija je prirodno svojstvo punjenja, i nećete se brinuti o tome da vam nije prevruće ni prehladno.

jastuk od heljde za spavanje na boku

Pulvinaris Jastuk od Heljde – Naruči Ovdje