Trenutno pregledavate Anatomski Jastuk za Kvalitetan San – Pulvinaris

Anatomski Jastuk za Kvalitetan San – Pulvinaris

  • Vrijeme čitanja:9 min. čitanja

Anatomski jastuk savršeno se prilagođava obliku vaše glave i vrata. Samim time, ova vrsta jastuka idealan je partner za sve vas koji ste u potrazi za dobrim snom. S obzirom na svoj oblik i punjenje, anatomski jastuk može savršeno odgovoriti na sve izazove koje imate. Tako će oni koji se bore sa hrkanjem, imaju teškoće sa disanjem ili su skloni alergijama, htjeti znati sve o ovom jastuku. S obzirom da pruža potrebnu podršku, podjednako će ga voljeti i trudnice. Najbolje je to što su za mnoge, ovi jastuci idealni ako imaju problema sa boli u vratu ili leđima.

Cilj ovih jastuka jeste prvenstveno poboljšati položaj vaše kralježnice tijekom spavanja. Ovo je izuzetno važno bez obzira na to koji položaj spavanja birate tijekom spavanja. No, ako spavate na leđima ili boku, blago povišeni položaj jastuka i njegova razina tvrdoće omogućiti će optimalni položaj za vašu kralježnicu. Također, možete imati na umu i činjenicu da ovaj jastuk nerijetko dolazi sa nešto tvrđim punjenjem, o čemu ćemo pričati u nastavku. Postoji više vrsta punjenja za anatomski jastuk, od sintetičkih do prirodnih opcija. No, sigurni smo da ćete brzo pronaći varijaciju koja vama najviše odgovara.

anatomski jastuk za spavanje

Anatomski jastuk kao što ste vidjeli, ima mnoštvo prednosti. Pored toga, može biti i sa različitim punjenjima. Ali ono što svakako vrijedi znati jeste da anatomski jastuk izgleda drugačije i ima drugačiji oblik. Ovakav jastuk za spavanje ne uzima previše prostora i nakon podizanja glave vraća se u svoj prvotni oblik. Napravljen je tako da može biti vaš fleksibilan i dugoročan partner za dobro spavanje.

Anatomski jastuk – Vrste

Ove jastuke možete podijeliti ne samo prema vrsti punjenja, nego i prema namjeni. Sukladno tome, na ovoj listi ćete pronaći sve vrste jastuka koji vam mogu pomoći da zadržite pravilan položaj tijekom sjedenja, ležanja ili spavanja.

1 – Anatomski jastuk od memorijske pjene

Idealan za ublažavanje pritiska, jastuk rađen od memorijske pjene može biti vaš novi odabir. Rađen je tako da se prilagođava obliku svačije glave i vrata. A pri tome ne gubi na fleksibilnosti, nego iz noći u noć pruža savršenu podršku kralježnici. Čest je odabir punjenja za anatomske jastuke jer zahvaljujući svom obliku, ali i prozračnom materijalu regulira temperaturu.

2 – Jastuk od lateksa

Lateks jastuci su prirodni, prozračni i otporni na prašinu i grinje, što je korisno za osobe sa alergijama. I ova vrsta punjenja pruža dobru potporu i omogućuje cirkulaciju zraka, što olakšava san tijekom svih godišnjih doba.

anatomski jastuk za spavanje

3 – Anatomski jastuk s gelom

Jastuk s gelom često čini punjenje koje je kombinacija memorijske pjene i gela koji rashlađuje. Iako se na prvi pogled gel može činiti kao neobično punjenje za jastuk, on ima jednu značajnu prednost. Naime, jastuk s gelom pomaže održavati optimalnu temperaturu spavanja, što je idealno za sve sklone znojenju tijekom sna, ali i snažnim glavoboljama. S druge strane, memorijska pjena može pružiti značajnu podršku glavi i vratu te ublažiti pritisak tijekom spavanja.

4 – Jastuk od heljde

Organski jastuk punjen prirodnim punjenjem može biti vaš novi odabir. Ovaj jastuk se također savršeno prilagođava obliku vaše glave i vratu. S obzirom da punjenje od ljuskica heljde možete sami prilagoditi visinu jastuka. Idealan je i za djecu i za odrasle, a najbolje je to što savršeno regulira temperaturu. S obzirom da je jastuk od heljde rađen od prirodnih materijala, prozračan je i hipoalergen odabir. Zahvaljujući svojim ljuskicama ima blago masirajući efekt, a razveselit će vas i činjenica da nema nikakve toksine ni štetne tvari. Lagano se i održava, a s obzirom da je rađen od 100% prirodnih materijala, svidjet će vam se i činjenica da se može u potpunosti razgraditi. Nije štetan za okoliš, a pri tome dovodi vašu kralježnicu u pravilan položaj.

Pulvinaris jastuk od heljde

Klik ovdje za narudžbu

5 – Anatomski putni jastuk za vrat

Posljednje, anatomski jastuk ne treba biti namijenjen samo za spavanje. Danas postoji anatomski jastuk za vrat kad putujete, što je izuzetno praktično. Lako se transportira, a često dolazi u posebnom obliku prilagođenom za vrat. Sve što treba jeste da ga postavite i pripremite se za ugodno putovanje avionom, vlakom ili čak u autu.

6 – Jastuk za koljena

Ako ste imali izazove sa koljenima tijekom odrastanja ili imate osjetljivo koljeno, dobra je ideja spavati sa jastukom. Ovi jastuci izrađeni su posebno kako bi savršeno odgovarali između koljena i pružili potporu. Na ovaj način nećete povrijediti koljena tijekom ležanja na boku, a čak vam može omogućiti lakši i bolji san. Lako se održavaju, a fleksibilnost njihova punjenja učinit će da ga koristite kroz nekoliko godina.

7 – Anatomski jastuk za sjedenje

Osim spavanja, i sjedenje može biti lakše uz jastuk. Ako imate izazove sa hemoroidima ili ste nedavno rodili dijete, posebno.

Jastuk za sjedenje kreiran je tako da vam olakšava dugotrajni rad za računalom ili vožnju. Također, zahvaljujući svom obliku, ali i punjenju postavlja kralježnicu u pravilni oblik i olakšava pritisak i bol. Ovo posebno važi ako birate jastuk za sjedenje od heljde.

anatomski jastuk za sjedenje

Klik ovdje za narudžbu

Kako Odabrati Idealan Anatomski Jastuk?

Sad kad ste upoznali razne vrste jastuka, teško se odlučiti samo za jedan. Možda razmišljate o vrsti punjenja ili namjeni ili niste sigurni koliko su efektni. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta za odabir idealnog jastuka kako biste bez dvojbe uživali u kvalitetnom snu.

1 – Provjerite način održavanja i garanciju

Svaki jastuk, bez obzira od čega je rađen dolazi sa svojim uputama održavanja. Jedni imaju perive navlake dok drugi svoju svježinu zadržavaju isključivo sunčanjem i provjetravanjem. S ovim pojedinostima se dobro upoznati prije same kupnje kako si ne biste priredili iznenađenje. Također, dobro je provjeriti koliku garanciju ima jastuk. Tako ćete moći prosuditi koliko je vaša investicija dobra ili ne, ali i otkriti što možete napraviti ako vam jastuk ipak ne odgovara.

jastuk za spavanje

2 – Materijal je izuzetno bitna stavka

Anatomski jastuk, kako ste i sami vidjeli, može biti rađen od mnoštvo različitih materijala. Gel s jedne strane savršeno regulira temperaturu, ali prirodno punjenje kao što je heljda krije mnoštvo prednosti i nema nikakve štetne tvari. U svom odabiru htjet ćete odvagati ono što je vama trenutno najbitnije. U glavi si možete skicirati listu prednosti i nedostataka, što će također lako pomoći ako ste u dvojbi koji jastuk birati.

3 – Koji vi jastuk radije birate – sa mekanim ili tvrdim punjenjem?

Količina punjenja ili visina jastuka uvelike mogu utjecati na razinu udobnosti koju osjećate tijekom spavanja. Možete unaprijed provjeriti je li punjenje podesivo i možete li prilagoditi visinu jastuka. Također, može značajno pomoći ako postoji opcija da isprobate jastuk uživo. Tako ćete najbolje znati što vam odgovara.

krevet sa laptopom

4 – Uskladite značajke jastuka sa vašim zdravstvenim potrebama

Dobra je ideja birati jastuk koji olakšava vaše svakodnevne izazove. Ako imate probleme sa vratom i leđima, konzultirajte se sa liječnikom koji anatomski jastuk izabrati. Također, anatomski jastuk sa određenim prirodnim punjenjem može ublažiti alergije, a čak i odabrane jastučnice mogu pomoći sa ublažavanjem akni.