Trenutno pregledavate Jastuk za Trudnice – Prednosti i Gdje Kupiti u BiH

Jastuk za Trudnice – Prednosti i Gdje Kupiti u BiH

 • Vrijeme čitanja:11 min. čitanja

Jastuk za trudnice može postati omiljeni partner, posebno u posljednjim mjesecima trudnoće. On služi kao savršena potpora, osigurava udobnost, najviše tijekom spavanja. Osim što može olakšati noćni san i omogućiti kvalitetan odmor, jastuk za trudnice je idealan i za vježbanje i sjedenje.

trudnica na krevetu

Samim time, važno je napomenuti kako postoje razne vrste jastuka za trudnice. Dok vaše tijelo prolazi kroz promjene, važno je pružiti mu pomoć i oslonac. Tako ćete se lakše nositi s kretanjem, ležanjem, spavanjem ili vježbanjem. Zbog toga danas postoje brojne forme jastuka koje su prilagođene svakoj od ovih aktivnosti. Ako želite znati koje su prednosti jastuka za trudnice, na pravom ste mjestu. Također, kako biste znali koji jastuk birati i gdje pronaći idealan jastuk za trudnice u BiH, vodič donosimo u nastavku.

Jastuk za Trudnice – Prednosti

Jastuk za trudnice dokazano otklanja mnoge fizičke nelagode koje se javljaju tijekom trudnoće. Od oticanja, pa sve do boli u vratu, ovaj jastuk može postići taj balans koji priželjkujete. Jastuk za trudnice krije sljedeće prednosti:

 1. Podrška za trbuh – trbuh koji raste zajedno sa bebicom traži i dodatnu potporu; uz jastuk možete smanjiti pritisak na donja leđa i trbušne mišice osiguravajući sebi dašak odmora.
 2. Smanjenje boli u leđima – osim što jastuk pomaže u tome da leđa držite uspravno, on pruža potporu, smanjuje napetost, ali i bol.
 3. Pravilan položaj tijekom spavanja – preporuka je da trudnice spavaju na boku radi optimalnog protoka krvi i opskrbu bebice kisikom; jastuk za trudnice olakšava spavanje u ovom položaju tako što pruža potporu od glave pa sve do stopala,
 4. Smanjenje oticanja u nogama – jedan od najvećih izazova trudnoće s kojim se nose brojne trudnice, svakako je oticanje nogu i gležnjeva; uz podignute noge na jastuk možete pružiti sebi olakšanje i smanjiti oticanje.

Jastuk za Trudnice – Vrste

Jastuci za trudnice najčešće dolaze u velikoj formi koja istovremeno podupire leđa, vrat, trbuh, koljena i kukove. No, postoje i brojne poveznice između utjecaja jastuka i njegovog oblika. Ako razmišljate o investiciji u jastuk za trudnice, ovo su neki od oblika trenutno dostupnih na tržištu.

Jastuk u obliku slova U

Jastuk u trudnoći može služiti baš poput jednog velikog zagrljaja. Upravo će vam takav osjećaj pružiti jastuk u obliku slova U. Sa svoja dva kraka obgrlit će vas sa svih strana, pružajući oslonac za glavu, vrat, leđa, noge i stopala. Uz cjelokupnu tjelesnu podršku, omogućava da podesite položaj glave, ali i da podignete nogu na njega, što u nekim trenucima može pružiti savršenu udobnost.

jastuk za trudnice u obliku slova u

Jastuk u obliku slova C

Baš kako i samo ime kaže, ovaj jastuk također može poslužiti kao svojevrstan zagrljaj i jastuk gnijezdo za trudnice. U njega se možete savršeno ušuškati jer pruža potporu cijelom tijelu istovremeno. Postoje brojne opcije kako spavati, pa tako možete postaviti jednu ruku ispod jastuka, noge na jastuk. Također, možete se okrenuti na jednu stranu jastuka i na drugu i testirati koji oblik vam više odgovara.

Jastuk za sjedenje

Dodatna podrška leđima, posebice nakon drugog dana, može značiti mnogo. Zato je jastuk za sjedenje koji svojim posebnim dizajnom oslobađa pritisak na donja leđa savršen za trudnice. Za duge dane u uredu, u prometu, ili jednostavno, period koji trebate provesti kod kuće, jastuk za sjedenje je idealna stvar. Posebice je dobar kad imate izazove s hemoroidima ili se oporavljate poslije operativnih zahvata, što ga čini korisnim i za vaš postpartum period.

jastuk za trudnice za sjedenje

Jastuk za vježbanje

Ako tražite jastuk koji će vam dati dodatnu potporu tijekom vježbi, tada je bolster ili valjak jastuk idealan za vas. On će dati posebnu podršku leđima i zdjelici dok izvodite vježbe, a najbolje je to što ga možete iskoristiti i u ranom postpartumu, kao i kasnije za spavanje i opuštanje. Sve o prednostima bolster jastuka za trudnice čitajte ovdje.

jastuk za trudnice za vježbanje

Spavanje na Boku – Kako Jastuk za Trudnice Pomaže?

Kako smo spominjali i u ranijem tekstu, spavanje na boku preporučen je položaj spavanja za zdravu trudnoću. Tako omogućavate optimalni protok krivi i opskrbu bebe kisikom. Suprotno, spavanje na leđima može ograničavati dotok krvi u maternicu, što može dovesti do niske porođajne težine i drugih zdravstvenih problema za bebu. Kad su pitanju ostale prednosti za spavanje na boku, ovaj položaj povezan je sa zdravijim disanjem tijekom spavanja. Spavanje na boku također umanjuje žgaravicu i refluks kiseline.

jastuk za trudnice u obliku slova u

No, ovakav način spavanja ima i svoje nedostatke. Osobe koje spavaju na jednoj ili drugoj strani često imaju probleme sa bolovima u donjem dijelu leđa, pojačanu bol u zglobovima kao i bol u vratu, ramenima i bokovima. Upravo u ovom scenariju se savršeno uklapa jastuk za trudnice.

Trudnički jastuk za spavanje može smanjiti bol povezanu sa spavanjem na boku i pružiti potporu rastućem trbuhu. Jastuci za trudnice ostaju u jednom komadu i svojom čvrstom i dizajniranom formom služe kao idealna podrška tijekom spavanja. Za razliku od običnih jastuka, cijele noći ostaju na mjestu i čuvaju vaše zglobove, leđa i vrat u pravilnom položaju.

Ako poželite s ovim jastukom nastaviti spavati čak i nakon trudnoće, nećemo vas kriviti jer sigurno niste jedini.

Kada Početi Spavati s Jastukom za Trudnice?

Znamo da sama pomisao na ušuškano spavanje sa jastukom zvuči primamljivo u prvim mjesecima trudnoće. Upravo zato će vas razveseliti činjenica da jastuk za trudnice možete koristiti i na samom početku. Iako će do 28. tjedna spavanje na boku postati vaš standardni položaj uz rast trbuha, brojne trudnice jastuk koriste prije toga, ali i u postpartumu radi njegove udobnosti.

postpartum jastuk

Kako Spavati s Jastukom za Trudnice?

Sa njim se možete ponašati kao i sa svakim drugim jastukom. Iako trudnički jastuci dolaze u različitim oblicima i formama, postavite ga tako kako vama najviše odgovara. Onim područjima u kojima osjećate najviše boli pokušajte pružiti najveću podršku koristeći jastuk. Iznad smo spominjali kako različiti oblici mogu pružiti različite potpore. Uz jastuk za trudnice u obliku slova U i u obliku slova C kreirate savršen zagrljaj za sve dijelove tijela. Koristeći jastuk za sjedenje otkrit ćete kako pravilan položaj leđa može pomoći u smanjenju boli u tom dijelu tijela.

jastuk za trudnice u obliku slova u

No, naravno važno je napomenuti da ove jastuke možete koristiti i nakon trudnoće. Osim što će biti dobra potpora tijekom dojenja, može i pripomoći vašem snu i snu vašeg djeteta

Postpartum jastuk za spavanje, mama i beba

Jastuk za Trudnice – Kako Odabrati Najbolji?

Kad ste u potrazi za idealnim jastukom, postoji par pojedinosti koje trebate imati na umu. Osim oblika i udobnosti, potrebno je da vaš jastuk sadržava sljedeće značajke važne za maksimalnu udobnost:

 1. Materijal – jedan od važnih faktora koji će utjecati na praktičnost; želite da je vaš jastuk rađen od prirodnih materijala, hipoalergen, kao i da ima perive navlake.
 2. Prilagođavanje tijelu – jastuci sa podesivim punjenjem savršeni su za postizanje oblika koji savršeno odgovara vašem tijelu; jastuk punjen ljuskicama heljde ili jastuk od pirovih ljuskica je u ovom slučaju odličan izbor.
 3. Održavanje – jedan od najvažnijih faktora je i jednostavnost održavanja; želite da je vaš jastuk praktičan koliko i udoban.
 4. Iskustva – prije nego se odlučite na kupnju svog jastuka za trudnice, prvo pročitajte iskustva ranijih kupaca i saznajte kako je jastuk njima pomogao sa svakodnevnim tegobama.

Jastuk za Trudnice – Gdje Kupiti u BiH?

Nakon detaljnog pregleda vrsta i prednosti, kao i savjeta za korištenje jastuka za trudnice, vrijeme je da izdvojimo modele koji će se savršeno uklopiti u vašu rutinu. Bez obzira je li više preferirate jastuk za vježbanje, trebate potporu tijekom spavanja ili sjedenja, Pulvinaris tim ima savršena rješenja. Svaki od ovih jastuka rađen je ručno u BiH, sa punjenjem od pirovih i heljdinih ljuskica. Osim što se ovi jastuci savršeno prilagođavaju tijelu, oni su:

 • sa perivim navlakama,
 • organski i
 • višenamjenski.

Pulvinaris Mommy jastuk za spavanje

Pulvinaris Mommy jastuk za spavanje – Naruči ovdje

Mama Pulvi bolster jastuk

Mama Pulvi bolster jastuk – Naruči ovdje

Pulvinaris Donat jastuk za sjedenje

Pulvinaris Donat jastuk za sjedenje

Pulvinaris svilena maska za spavanje

Pulvinaris svilena maska za spavanje – Naruči ovdje