Trenutno pregledavate Jastuk za Masažu – Koliko je Efektan i Zašto ga Kupiti?

Jastuk za Masažu – Koliko je Efektan i Zašto ga Kupiti?

  • Vrijeme čitanja:10 min. čitanja

Jastuk za masažu može biti vaš novi odabir kad se probudite sa boli u vratu. Savršen je kao dodatak nakon dugog i stresnog dana. A i puno puta ćete posegnuti za njim kada trebate trenutak za sebe i želite se opustiti. Jastuk za masažu može biti izvrstan jer se može koristiti kroz dugi niz godina. Uz to, mogu ga koristiti svi u vašoj obitelji, od najmlađih do onih najstarijih.

jastuk za masažu

Postoji mnogo različitih vrsta masažnih jastuka, ali svi imaju isti cilj i funkcioniraju na sličan način. Većina masažnih jastuka koristi tri vrste pritiska za poticanje pokreta mišića i cirkulaciju krvi.

Prvo, masažni jastuci koriste kuglaste čvorove ili valjke koji se kreću u unaprijed određenom smjeru kako bi stimulirali vaše mišiće. Pored toga, postoje i prirodni masažeri za vrat koji zahvaljujući punjenju od ljuskica svojom teksturom pritišću određene točke boli radi osjećaja olakšanja. Ponekad su ti čvorovi jastuka grijani, ponekad je mogućnost zagrijavanja nešto što možete podesiti ili ugasiti, a ponekad modeli dolaze bez grijanja. Koju verziju ćete uzeti može biti vaš odabir, no mnogi preporučuju mogućnost grijanja ovisno o intenzitetu boli.

Drugo, jastuk za masažu može koristiti pritisak zraka za stezanje i širenje oko određenih dijelova vašeg tijela. Ako koristite jastuk za masažu, on može biti programiran za napuhavanje i ispuhavanje oko vaših nogu ili gornjeg dijela ramena. Proces potiče cirkulaciju, što može opustiti napete mišiće.

Treće, jastuk za masažu može koristiti značajke nježne vibracije.

Je li Jastuk za Masažu Efektan?

Jastuk za masažu sam ne može riješiti u potpunosti neko zdravstveno stanje ili izliječiti ozljedu. No, bez obzira na to, mnogi će istaknuti pozitivne učinke nakon uporabe jastuka. Neke od pozitivnih promjena koje korisnici mogu prijaviti su to da jastuk za masažu pomaže u ublažavanju napetosti mišića. Pored toga, jastuk za masažu može omogućiti opuštanje.

Uz to, vašem terapeutu za masažu može biti lakše raditi s vašim mišićima ako koristite jastuk za masažu između termina kako bi bili gipki i opušteni. No, za korištenje jastuka uvijek je dobro posavjetovati se sa vašim liječnikom kako ne biste ometali proces oporavka ili djelovali negativno na uzrok boli.

Pored direktnih prednosti koje donosi jastuk za masažu korisno je spomenuti i neke druge pozitivne učinke. Uz korištenje jastuka neki će prijaviti olakšanje glavobolje, a uslijed opuštanja nakon masaže drugi će istaknuti lakoću spavanja i smanjenje nesanice.

6 Razloga Zašto Kupiti Jastuk za Masažu

Prije nego se odvažite na korak kupovine jastuka bitno je imati na umu neke od sljedećih stvari. Prije kupnje jastuka uvijek razgovarajte sa svojim liječnikom, kiropraktičarom ili terapeutom za masažu. Također, dobra je ideja provjeriti recenzije na internetu da vidite što drugi govore o masažnom jastuku.

Uz sve to, detaljno proučite upute za korištenje jastuka kojeg ste kupili i dobro razmislite koje odlike jastuka za masažu najbolje odgovaraju vašim potrebama. Podsjećamo da možete birati između prirodnih masažnih jastuka, jastuka koji se mogu zagrijati, kuglastih jastuka, ali i jastuka na napuhavanje.

Sad kad ste upoznali neke osnove vezane za jastuk za masažu, važno je da se detaljnije upoznate s ovim dodatkom. Što još može biti ključno za vaš odabir masažnog jastuka, otkrijte u nastavku.

1 – Jastuk za masažu pomaže kod bolova i napetosti mišića

Česta pomisao je da jastuk za masažu uglavnom služi ako osjetite bolove u vratu. No danas jastuk za masažu dolazi u mnoštvo oblika što omogućuje da svoj masažer koristite na različitim dijelovima tijela. Bol u leđima, bol u vratu, nozi, ruci ili ramenima može biti brzo otklonjena nakon nekoliko minuta masaže. Najbolje je što ovakav jastuk možete sami koristiti bilo gdje. Tako bol možete neutralizirati na poslu u uredu, na putovanju, tijekom terapije ili kod kuće.

Pulvinaris Wrap za masažu

Razlog za olakšanje koje pruža masažer je u činjenici da masažom poboljšavate cirkulaciju krvi što stvara lagano olakšanje i smanjuje bol.

2 – Masaža može poboljšati vaš san

Nesanica i neispavanost mogu biti prouzrokovani različitim faktorima. Od nepravilne prehrane i stresa pa sve do lijekova koje uzimate i nedostatka kretanja. Sama masaža uz jastuk ne može sama izliječiti vaš nedostatak sna, no može vam pomoći da se opustite pred spavanje.

Razlog se krije u tome da jastuk za masažu umiruje živčani sustav i opušta vaše mišiće. To vas dovodi u opuštajući položaj i uz noćnu rutinu bez ekrana omogućava da lakše utonete u san. Osim toga, imat ćete dublji i neometan san koji vas ostavlja energičnima ujutro i spremnima za izazove koje nosi dan.

3 – Savršen je za umirivanje

Svaki članak koji govori o užurbanom ritmu današnjice može lako komunicirati i više o tome koliko se stresa akumulira tijekom dana. Od gužve, hodanja, listi obveza i pritiska teško je pobjeći i ponekad nam treba samo nekoliko minuta neobveznog sjedenja, odmaranja i relaksiranja. Kako biste se u potpunosti upustili u taj moment opuštanja, jastuk za masažu može pomoći. Možete ga imati pri ruci u svom dnevnom boravku ili ga postaviti u sobi.

Svojim kuglicama, ljuskicama heljde ili pira ili djelovanjem uz napuhavanje stvorit će sjajan efekt na mišiće. Sva nervoza ili nakupljena briga polako će se ispustiti, a zamijenit će ju smirenje i poboljšano raspoloženje. Posebno je efektno ako jastuk postavite iza vrata ili na području ramena gdje se tijekom dana može skupiti dosta napetosti i ukočenosti koje nismo svjesni.

4 – Pomaže kod oporavka

Naravno, masažni jastuk može biti esencijalan i odličan u procesu oporavka od težih ili lakših povreda. Uz toplo/hladni oblog, dobro je imati i jastuk koji masira kako biste trenutno umanjili bol. Kako biste osigurali lakše zacjeljivanje, ali i ojačali vaše mišiće, dobro je između vaših fizikalnih terapija ili treninga koristiti masažni jastuk. On će potaknuti cirkulaciju, opustiti mišiće i pomoći da bol ne sputava pretjerano vaše svakodnevno funkcioniranje.

No, ne zaboravite da se za korištenje jastuka tijekom oporavljanja od povrede uvijek trebate konzultirati i sa svojim liječnikom.

5 – Sjajno djeluje na povećanje fleksibilnosti i jačanje imuniteta

Jedna od iznenađujućih i veoma važnih prednosti korištenja jastuka za masažu svakako je povećanje fleksibilnosti. Uz redovne masaže i opuštanje mišića bit ćete okretniji, stabilniji, samopouzdaniji u koracima… Osjetite ćete kako ste fleksibilniji i da jedno penjanje uza stepenice ili duža šetnja neće ostaviti značajne tragove na vaše mišiće.

pulvi wrap toplo hladni oblog
Pulvinaris Wrap za masažu

Pored toga, jedna od indirektnih prednosti korištenja jastuka svakako je i jačanje imuniteta. S obzirom da ste okretniji, ali i opušteniji nakon masaže, to pomaže vašem organizmu da se jače bori i gradi imunitet. Ovo može biti izuzetno korisno u vrijeme prehlada, kad se pripremate na značajno intenzivnu fizičku aktivnost ili ako trenutno prolazite napetost i stres na poslu. Slabljenje imuniteta vodi do lakšeg obolijevanja od prehlada i drugih zdravstvenih tegoba.

6 – Jednostavan za korištenje, prilagodljiv, prenosiv

Neobično je da jedna malena stvar kao što je jastuk za masažu može stvoriti takvu razliku u vašem životu. Uz sve ove prednosti koje smo naveli iznad, vrijedi iznijeti i činjenicu da je ovaj jastuk izuzetno jednostavan za korištenje. Bez obzira koju vrstu jastuka birate, možete računati na primjenu i korištenje unutar 30 sekundi, a olakšanje već nakon nekoliko minuta.

Najčešće dolazi u obliku i formi koja nije teška, pa se tako lako sprema i skladišti, ali i prenosi. I kao što smo već spomenuli, jastuk za masažu je prilagodljiv pa ga samim time možete postaviti na raznim dijelovima tijela za brzo olakšanje.

Gdje Kupiti Prirodni Jastuk za Masažu u BiH?

Ako ste u potrazi za prirodnim rješenjem koji je uz to ekološki osviješten proizvod i djeluje već nakon prvog spavanja, Pulvinaris radionica ima nešto za vas. Naši jastuci rađeni od ljuskica pira i heljde savršen su odabir za sve ljubitelje lagane masaže i one koji uživaju u savršenoj podršci za vrat i leđa tijekom spavanja.

jastuk za spavanje na boku

Pulvinaris Jastuk od Pira – Naruči Ovdje 

jastuk od heljde za spavanje na boku

Pulvinaris Jastuk od Heljde – Naruči Ovdje 

Uz to, u našoj ponudi imamo i Pulvi Wrap oblog koji se može zagrijavati i hladiti. To ga čini ne samo oblogom, nego zahvaljujući podesivim ručkicama sa strane može pružiti sjajnu masažu povlačenjem sa desne na lijevu stranu i obrnuto.

Pulvi Wrap Toplo/Hladni Oblog – Naruči Ovdje