Trenutno pregledavate Ukrasni Jastuci – Gdje Kupiti i Kako ih Urediti?

Ukrasni Jastuci – Gdje Kupiti i Kako ih Urediti?

  • Vrijeme čitanja:9 min. čitanja

Ukrasni jastuci jedan su od onih detalja koji pravi veliku razliku. Bilo da su postavljeni u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, mogu cijelu sobu transformirati u posebnu oazu. Zahvaljujući raznolikoj ponudi materijala, uzoraka i veličina, vaš dom može biti mjesto koje izgleda dizajnerski, ali je ujedno i udobno mjesto za odmaranje.

Da ukrasni jastuci prave promjenu dokazuju i brojni članci online. Naime, ako se pitate kako na jednostavan način i uz ograničen budžet napraviti redizajn doma, to možete uz samu zamjenu jastuka. Višedimenzionalnost možete dodati uz različite dimenzije i forme jastuka. Tako možete dodati valjak jastuk, okrugli jastuk i kvadratni. Zajedno će tvoriti kompoziciju u koju ćete jedva čekati zaroniti i upaliti film ili otvoriti omiljenu knjigu. Korak dalje možete napraviti ako birate jastuke različitih, ali komplementarnih ukrasnih jastučnica. Kad su u pitanju dekorativni jastuci u BiH odlično je to što postoji ponuda koja će se svidjeti ljubiteljima različitih stilova.

Ukrasni jastuci su u stanju unijeti i karakter u vaš dom. Tako će ljubitelji minimalizma birati jastuke u zagasitim i neutralnim bojama, a ljubitelji funkcionalnosti i udobnosti odmah će provjeravati sastav i formu jastuka. I ukrasni jastuci mogu biti raznolikog punjenja. Zato ćete htjeti obratiti pažnju ne samo na dezen jastučnica, nego i sastav jastučnica i jastuka. Neki jastuci će biti kvalitetniji odabir jer su udobni i rađeni od kvalitetnog punjenja, kao što je primjerice heljda ili pir. Ovakvi jastuci od heljde ili jastuci od pira idealni su za spavanje, a zahvaljujući posebnim jastučnicama brzo će se uklopiti u svaku spavaću sobu.

S obzirom da su jastuci takav game-changer u interijeru, u nastavku smo složili ideje kako ih urediti u spavaćoj sobi.

Ukrasni Jastuci – Kako ih Urediti u Spavaćoj Sobi?

Čak i ako niste veliki fan previše jastuka na svom krevetu, ove fotografije će vas uvjeriti da ih postavite. Prvo, jednom kada postavite više jastuka upoznat ćete prednost udobnosti spavanja i odmaranja uz podlogu od više jastuka. Nakon toga svaki pogled na vaše jastuke unijet će vam malenu dozu hormona sreće jer se sve tako savršeno slaže. I treće, ovi jastuci će biti savršeni odraz vašeg stila, preferencija i činiti da se osjećate kao da ste kuću ili stan istinski pretvorili u dom.

1 – Neka pozadinski jastuci budu tamnije nijanse

Ovako ukrasni jastuci mogu biti razlog zašto vaša soba izgleda dublje, a krevet prostraniji. Zajedno sa uzglavljem u tamnijoj boji i jastucima u tamnijim nijansama prostor izgleda veće nego što jeste. Jedino što se možete pobrinuti jeste da su jastuci čvrsti kako bi ste se mogli nasloniti i čitati/gledati TV sa maksimalnom udobnosti. Tako ukrasni jastuci dobivaju funkcionalnu, estetsku i ergonomsku ulogu, a to volimo kod svih jastuka.

2 – Tekstura jastuka može biti pravo osvježenje

Svi vi koji volite minimalizam, vaši ukrasni jastuci mogu se istaknuti i teksturom jastučnice. Tako postoje jastučnice koje su mekane poput vune ili one koje imaju pompom loptice. Također, ukrasni jastuci nerijetko dolaze sa resicama ili ako se zaista želite poigrati, sa šljokicama.

3 – Možete birati jastučnice sa prugastim uzorcima

S ovim klasikom nikad ne možete pogriješiti. Pruge su savršen odabir za svaki dom i svaku spavaću sobu. Slažu se uz svu drugu posteljinu, a i zahvaljujući svom minimalističnom izgledu, ovi ukrasni jastuci uklopit će se uz sav namještaj. Dodatno, odišu posebnom elegancijom i unose zen ugođaj u spavaću sobu, što može pridonijeti stvaranju savršene noćne rutine. Za pregled svih dostupnih Pulvinaris jastučnica za jastuk u spavaćoj sobi, klik ovdje.

4 – Ukrasni jastuci sa volanima i resama mogu biti dobra ideja

Ne želite puno eksperimentirati sa uzorcima i tkaninama? Možete dodati jastuke sa volanima koji će unijeti viktorijanski ugođaj u uređenje vaše spavaće sobe. Zanimljivo je kako jedan tako malen detalj može dati dašak luksuza kakav susrećete u hotelu sa pet zvjezdica.

Isto vrijedi i za ukrasni jastuk sa resama. Taj maleni dodatak daje dozu boho stila i eklektičnosti koja će se savršeno uklopiti u retro i skandinavske domove. Unijet će dozu karaktera, a i napraviti promjenu koju priželjkujete za svoju spavaću sobu.

ukrasni jastuci

5 – Izaberite jedan jastuk u odvažnoj boji

Ništa ne osvježava interijer kao dašak boje. Posebno zagasite nijanse kao što je žuta jastučnica, zelena jastučnica ili narančasta koje susrećemo u prirodi najesen mogu unijeti hygge atmosferu u vašoj spavaćoj sobi. Moć boje najbolje možete vidjeti i na ovom foto primjeru u kojem sjajne smeđe i bijele nijanse razbija žuta jastučnica i stvara dizajnerski dojam.

6 – Pređite na tamnu stranu

Čest je odabir spavaću sobu urediti u svijetlim nijansama, no to ne mora biti pravilo. Vaša spavaća soba može biti jednako posebna oaza za odmaranje ako ju uredite u tamnijim nijansama. Posebno su sive, tamno plave i zelene nijanse omiljene jer prirodno stvaraju opuštajuće okruženje. Komplementarnost tako uređenom prostoru dat će i ukrasni jastuci u sličnim nijansama. Ovdje možete vidjeti kako tamne nijanse sjajno funkcioniraju u kontrastu sa bijelom. Ovakvo uređenje može vas motivirati da se i sami odvažite eksperimentirati sa nešto tamnijim nijansama.

ukrasni jastuci

7 – Birajte različite jastuke

Višedimenzionalnost prostoru mogu dati ukrasni jastuci sa različitim uzorcima. Jedan jastuk može biti posve različitog od drugog, a da zajedno stvaraju interijer harmoniju u vašoj spavaćoj sobi. Tome je dokaz i fotografija ispod gdje je važno držati se određene palete boja. U ovom slučaju to su smeđi tonovi koji se savršeno nadopunjuju kroz oblike i pruge.

ukrasni jastuci

8 – Odaberite jastuke sa vezenim detaljima

Maleni, ali značajan pomak od bijeloj običnog jastuka može biti i jastučnica sa vezenim detaljima. To može biti detaljan i izuzetno kompleksan komad ručnog tkanja, ali i nešto jednostavno kao što je jastuk na fotografiji ispod. Sa svojim detaljem veza ističe se više od bijelog jastuka i čini sve detalje u spavaćoj sobi povezanijima. Bonus je ako je jastuk udoban i stvara savršenu podršku vratu i leđima tijekom odmaranja.

Ukrasni Jastuci – Gdje Kupiti u BiH?

Sad kad ste se upoznali sa moći transformacije koju pružaju ukrasni jastuci, vrijeme je da saznate gdje ih možete i naručiti.

Pulvinaris radionica krije sjajne jastuke sa mnoštvom jastučnica dostupnih za odabir tijekom kupnje. Sjajno je to i što je trenutno aktivna ponuda: JASTUK OD HELJDE + SVILENA JASTUČNICA koji će u duetu pružiti savršen san, zadržati vašu frizuru postojanom, ali i izgledati sjajno u spavaćoj sobi. 

Samo neke od uzoraka u kojima su dostupni Pulvinaris jastuk od heljde i Pulvinaris jastuk od pira otkrijte u nastavku.

ukrasni jastuci

Naruči Jastuk Ovdje