Trenutno pregledavate Heljda Ljuskice – Zašto su Savršeno Punjenje Za Jastuk?

Heljda Ljuskice – Zašto su Savršeno Punjenje Za Jastuk?

  • Vrijeme čitanja:10 min. čitanja

Heljda ljuskice dolaze od istoimene biljke porijeklom iz Azije. Stotinama godina je važna namirnica za prehranu domaćih životinja i ljudi. Zrno heljde se zapravo smatra plodom i raste zaštićeno ljuskom – elastičnom ovojnicom oblika piramide koja ga štiti tijekom sazrijevanja. Ljuska heljde je neprobavljiva, ali se koristi na druge načine; jedan od načina je kao dugotrajno, i izdržljivo punjenje jastuka i madraca.

Danas se heljda uzgaja na mnogim kontinentima jer su se njezine prehrambene dobrobiti i upotreba nadaleko proširili. U Pulvinaris-u smo počeli stvarati proizvode od heljde zahvaljujući njihovim velikim blagodatima, sa željom da ih učinimo poznatijima i dostupnijima. Zato u našoj ponudi možete pronaći razne proizvode od ljuski heljde koje će pomoći u savršenom odmaranju, udobnom sjedenju i savršenom spa ugođaju. Od maski za spavanje do jastuka za sjedenje, naš shop možete otkriti u nastavku.

Kako se Heljda Ljuskice Koriste za Jastuke?

Iako iznenađujuće prirodno punjenje, heljda ljuskice su zapravo izuzetno kvalitetan, dugotrajan i zdrav odabir. One prolaze određeni proces pripreme i pakiranja. Zahvaljujući tom procesu možete biti sigurni da birate izdržljivo i ekološki prihvatljivo rješenje za vaš san.

Samo najkvalitetnije heljda ljuskice koje se odvajaju od zrna dolaze u vaš jastuk nakon što se očiste i termički obrade. Ovako spremne ljuskice pune se ručno u platneni omotač od 100% prirodnog pamuka. Ovakav omotač omogućava da heljda ljuskice zauzimaju razne položaje savršeno prilagođene obliku vaše glave i položaju u kojem spavate. Bez obzira je li radije spavate na leđima ili bočno, možete računati da ovako zapakirane ljuskice kreiraju savršenu potporu i podlogu. Upravo zato se koriste kao prirodno punjenje u jastucima od heljde danas.

heljda ljuskice

Nakon što su heljda ljuskice spremljene u platneni omotač, na njega možete postaviti jastučnice od svile, pamuka i satena te uživati u savršenom odmaranju. Najbolje je to što se jastučnice lako peru, a jastuk ima dug životni vijek, posebno ako se redovito zrači i sunča, što je ujedno način na koji se ovaj jastuk i održava.

Zašto se Heljda Ljuskice Koriste kao Prirodno Punjenje za Jastuke?

Sa porastom popularnosti jastuka sa prirodnim punjenjem u proteklih nekoliko godina, heljda ljuskice su također postale čest odabir. One će biti savršen odabir za sve ljude koji imaju razne izazove. Od nesanice i hrkanja, preko stalnog znojenja tijekom noći, pa sve do problema sa boli u vratu i leđima. Razlozi za to kriju se u nastavku.

1 – Heljda ljuskice su prirodan materijal i to donosi razne prednosti

S obzirom da ovo punjenje dolazi iz prirode i termički se obrađuje, možete računati da nema kemikalije. Ovo će biti savršena vijest prvenstveno za one koji su skloni alergijama. Samim time, moći će neometano uživati u savršenom noćnom odmoru. Uz to, s obzirom da je jastuk prirodan, on je ujedno i 100% razgradiv. To je izuzetno sjajna vijest za održivost, ali i sve oni koji danas posvećuju dodatnu pažnju na to da biraju proizvode koji čuvaju Majku Prirodu.

Pored toga, održavanje je, kako smo naveli iznad, vrlo jednostavno i praktično. Sve što je potrebno jeste da se jastuk redovito izrači i sunča. Time ćete održati njegov prirodno dugi vijek trajanja i omogućiti savršeni odmor kroz dugi niz godina. Ne samo za sebe, nego i za cijelu obitelj. Jastuk od heljde radi se u raznim dimenzijama, od najmanjih za djecu pa sve do onih najzrelijih u vašoj obitelji.

2 – Sjajno se prilagođavaju obliku glave za maksimalan odmor

Potpora vratu i kralježnici ima veliku važnost za smanjenje bolova, napetosti i odličan odmor tijekom spavanja. Svi želimo da naš jastuk pruža savršenu potporu kako bismo se odmorili, napunili baterije i pripremili za dan ispred nas. U tom slučaju jastuk od heljde vodi ispred mnogih jastuka. Zahvaljujući heljda ljuskicama, jastuk poprima savršen oblik u kojem god se položaju našli. Vaša glava i vrat imat će podršku koja im je potrebna da se ne budite sa boli u leđima i vratu.

heljda ljuskice

Danas je san jedna od najvažnijih komponenti dobrog zdravlja. Heljda ljuskice mogu u tome izuzetno pomoći.

3 – Termoregulacija koju imaju heljda ljuskice odlika je koja mnogo znači

Bez obzira je li ljeto ili zima, ovaj jastuk pruža savršen protok zraka. Tako će ljeti omogućiti da se ne znojite previše, a zimi će pružiti savršenu toplinu. Ovo termoregulacijsko svojstvo služi dobro svima kojima imaju izazove sa znojenjem, a najbolje je to što jastuk od heljde ima tu prozračnost bez obzira na to koje je godišnje doba. Tako heljda ljuskice pružaju savršeno punjenje tijekom cijele godine, a da se pri tome ne trebate brinuti oko temperature jastuka ili da će vam biti prevruće ili prehladno tijekom spavanja.

4 – Heljda ljuskice ovaj jastuk čine izuzetno dugotrajnim

Već smo spomenuli kako jastuk od heljde ima dug životni vijek ako se o njemu pravilno brinete. Razlog za to su same heljda ljuskice koje ne gube lako oblik i svoja svojstva. One će uvijek imati savršenu mogućnost potpore glavi i vratu. Svoja termoregulacijska svojstva mogu pružati kroz dugi niz godina. Neće izgubiti na visini što znači da će vaša glava uvijek ležati u savršenom položaju. I ono najvažnije, u usporedbi s drugim jastucima od sintetičkih materijala, jastuk od heljde traje značajno duže. Sukladno tome, kupovina jastuka od heljde svojevrsno je isplativo ulaganje koje, ne samo da pruža savršen odmor, nego i postoji duže nego drugi jastuci.

heljda ljuskice

5 – Savršen za cijelu obitelj

S obzirom na sve prednosti, ovaj jastuk može biti vaše novo omiljeno rješenje za sve ukućane. Mališani će moći dobiti dobar san nakon cjelodnevnog trčanja i školskih obveza, odrasli će moći napuniti baterije nakon dužeg dana, a oni najzreliji posebno će uživati u svim zdravstvenim benefitima jastuka. Možete uzeti jastuk sa različitim jastučnicama koji kriju motive za sve generacije, a najbolje je i što svima možete udovoljiti dimenzijama.

Najveća prednost je svakako i održavanje gdje možete svaki tjedan jastuke iznijeti na sunce, a jastučnice oprati i voila!

Heljda Ljuskice – Iskustva

“Jastuci su brutalni! Inače se vrtim čitavu noć i mijenjam položaje jer se nikako ne mogu namjestiti. Sinoć sam se tako fino ugnijezdila u njemu i kad sam se probudila bila sam jako odmorna i u položaju u kojem sam i zaspala. Jastuk je jako udoban i ima umirujući miris, a tako se malo šuška da nije probudio ni moju bebu koju inače budi svaki pokret. Sad želim naručiti jedan veći da više djeci ne kradem jastuke. Predobro.”

 

Ivana Filipović

 

“Jastuk s ljuskicama heljde sam uzela radi bolova u vratu koje sam imala nakon spavanja. Već nakon nekoliko dana korištenja su mi se ti problemi s ukočenim i bolnim vratom drastično smanjili. S kroz brzo sam se navikla na jastuk. visina i tvrdoća idealni. Donat mi također pomaže s bolovima u donjem dijelu leđa kad duže sjedim, nekako me potiče da sjedim u ispravnijem položaju. Sve preporuke!”

 

Gdje Kupiti Jastuk koji ima Heljda Ljuskice?

Sad kad ste se uvjerili u brojne prednosti koje ovaj jastuk nudi, možda ste spremni dati mu šansu… Sjajno. jer u nastavku donosimo link za kupovinu, a i detaljnije upoznavanje sa jastukom. Nabavite svoj već danas!

Pulvinaris jastuk od heljde

Klik ovdje za narudžbu