Trenutno pregledavate Jastuk za Putovanja – Kako Izabrati + Gdje Kupiti?

Jastuk za Putovanja – Kako Izabrati + Gdje Kupiti?

  • Vrijeme čitanja:10 min. čitanja

Jastuk za putovanja koristan je dodatak bez obzira je li se vozite automobilom ili avionom. Nakon duge vožnje lako se pojavi ukočenost u vratu, kao i bol u nogama i donjem dijelu leđa. Ovo je izrazito izraženo kada ste u autobusu gdje nemate dovoljno mjesta, ali i u avionu gdje biste trebali sjediti na istom mjestu dugo vremena. S obzirom na to danas je razvijen jastuk za putovanja u raznim oblicima kako biste i u pokretu imali maksimalnu udobnost.

Kad kažemo u raznim oblicima, to zaista i mislimo. Tako jastuk za putovanja danas dolazi najčešće u polukružnom obliku sa udubljenjem za vrat. Takav jastuk možete postaviti iza vrata i nasloniti se bez osjećaja ukočenosti u vratu. Uz to možete nesmetano spavati znajući da će vaša glava biti u pravilnom položaju tijekom cijelog puta. Ovo je idealno za one koji imaju naviku brzo zaspati kad putuju.

jastuk za putovanja

Uz klasični jastuk za vrat, može biti korisno na duža putovanja ponijeti i jastuk za sjedenje. On će pružiti dobru podršku vašoj kralježnici, a pri tome vas motivirati da sjedite što uspravnije. Nerijetko i sjedišta avionskog ili autobusnog prijevoza nisu najprilagođenija za duže sjedenje. Samim time, dobra je ideja postaviti svoj jastuk kako biste mogli neometano odrijemati ili uživati u posebnom pogledu kroz prozor.

Korisno kod ovih jastuka jeste lakoća njihovog prenošenja. Možete ih ponijeti u ruci, na vrhu kofera ili u svojoj torbi. Samim time, uvijek možete računati na udobnost.

Ono što mnoge može razveseliti jeste i činjenica da je jastuk za putovanja savršen i za obiteljske izlete. Od onih najmlađih do najstarijih, svi mogu uživati u jastuku koji će olakšati put. Oni najmlađi na kvalitetnom jastuku mogu odrijemati, a vozač može izdržati duge vožnje bez onog probadajućeg osjećaja u donjem dijelu leđa.

4 Dodatna Razloga Zašto je Dobro Imati Jastuk za Putovanja

Jastuk za sjedenje ili jastuk za spavanje jedna su od onih stvari za kojima možete žaliti ako ih ne ponesete. Olakšat će duga čekanja, gužve, sjedenje na neudobnim sjedištima, ali i omogućiti da lakše zaspite. Više razloga očekuje vas u nastavku.

1 – Sprječava bol u vratu i leđima

Jedna od najvažnijih prednosti koje sa sobom donosi jastuk za putovanja svakako je minimiziranje boli. Bez obzira je li riječ o boli u vratu ili boli u leđima, ne želite o tome brinuti cijeli dan nakon dolaska na odredište. Umjesto da uživate u zajedničkom druženju i razgledavanju, dan ćete provesti držeći se za vrat ili pokušavajući naći dobar položaj za sjedenje jer vas bole leđa.

jastuk za putovanja

Ako želite na svoje finalno odredište doći što više odmorni, bez obzira koje ste prijevozno sredstvo koristili, dobro je imati na umu jastuk za putovanja.

Kada imate jastuk iza vrata, iza leđa ili kao dodatnu potporu postavite jastuk za sjedenje, možete računati na odličan komfor. Ovakvi jastuci služe za to da postave vašu kralježnicu u što pravilniji položaj unutar sjedišta time umanjujući napetost i naprezanje. Ako sjedite u nepravilnom položaju bez kvalitetne potpore možete brzo računati na osjećaj žarenja, ukočenosti, napetosti i finalno boli. Dugo sjedenje u nepravilnom položaju može čak dovesti do značajne boli i razvijanja išijasa, što ćete moći lako spriječiti birajući prikladan jastuk za putovanja.

2 – Omogućava da lakše zaspite, bez hrkanja

Ako želite na svoju finalnu destinaciju stići što više odmorni i svježi, važno je da se na dugim putovanjima pokušate odmoriti. Zaspati na putu može biti pravi izazov ako imate problema s nesanicom, neudobno sjedalo ili imate naviku hrkati.

Ako ste konstantno u neudobnom položaju, blokirate dišne puteve i možete aktivirati hrkanje. S druge strane, ako vaša leđa i vrat imaju potporu, lakše ćete zaspati, ali i zadržati glavu i vrat u pravilnom položaju. Tako nećete blokirati dišne puteve i moći ćete spavati u što ispravnijem položaju bez hrkanja.

Kad ne uspijete zaspati na svom putovanju, sutra se mogu pojaviti glavobolje, pa čak i migrene. Ono što vam jastuk za putovanja može omogućiti je oponašanje vašeg jastuka kod kuće. Svojim punjenjem omogućava udobnost, a oblikom vam može dati potporu da zauzmete položaj koji vam odgovara. Ovo posebno vrijedi za osobe koje često spavaju na leđima. Kad putujete autom, jastuk za putovanja će odlično poslužiti i djeci koja mogu smireno spavati na zadnjem sjedištu. Uz dobar jastuk najmlađi mogu imati potporu za vrat i leđa i spavati kao kod kuće u svom krevetu.

3 – Umanjuje mogućnost izlaganja bakterijama i alergenima + stvara dodatan prostor

Nije tajna kako su javni oblici prijevoza često izloženi brojnim bakterijama i alergenima. Kad ste njima izloženi u autobusu, avionu i drugim prijevoznim sredstvima, to može aktivirati vaše alergije. No, ako ponesete svoj jastuk za putovanja uz udobnost, možete računati na manje izlaganje bakterijama. Uz dobar jastuk sa jastučnicom od prirodnog materijala kao što je saten ili pamuk možete čak sačuvati svoju frizuru tijekom putovanja i omogućiti da vaše lice odmara na kvalitetnoj podlozi. To će spriječiti i nastajanje akni, bora, ali i dodatno pomoći u tome da što prije zaspite na putu.

jastuk za putovanja

Također, sjedala u javnom prijevozu su nerijetko zbijena, uska i nemaju dovoljno prostora za noge. Ovakvo mjesto nije baš najpogodnije za spavanje. U tom slučaju jastuk vam može pružiti podršku i stvoriti dodatno mjesto. Kad se naslonite vratom ili leđima na jastuk stvarate za sebe ugodniji položaj koji će vam pomoći da zaspite čak i u ograničenom prostoru. Tako ćete svježi doći na odredište uz što manji jet lag ili posljedice dugog sjedenja kao što je bol u vratu ili bol u leđima.

4 – Jastuk za putovanja minimizira umor

Kad zbrojimo sve ove prednosti nošenja jastuka za putovanja to nas dovodi do sljedeće važne prednosti. Jastuk za putovanja minimizira umor i osjećaj iscrpljenosti zbog putovanja. Čak i ako putujete dugo, kad imate jastuk možete smanjiti svoje šanse da osjećate napetost i razdražljivost nakon putovanja. Uz dobar jastuk s punjenjem koje daje potporu lakše ćete zaspati i naspavati se. Uz to, čak i ako putujete s djecom, oni će biti mirniji i odmorniji nakon puta, a uz jastuk možete smanjiti osjećaj boli i neugodnosti od dugog sjedenja. Naravno, nakon svakog dužeg putovanja imat ćete potrebu rastegnuti se i mrvicu odmoriti. No ako imate jastuk za putovanja možete računati da ćete nakon što stignete na destinaciju vrlo brzo moći ponovno u akciju istraživanja grada koji posjećujete.

Gdje Kupiti Kvalitetan Jastuk za Putovanja?

Kao što smo spomenuli, vaš jastuk za putovanja može doći u raznim oblicima. Ono što je najvažnije jeste da je od kvalitetnog punjenja kako bi omogućio što bolju potporu i udobnost tijekom spavanja, čak i na putu. Zato smo u nastavku izdvojili jastuk za sjedenje koji će biti savršen za sve vozače, a veliki jastuci od pira i heljde poslužit će kao sjajna potpora za vrat i leđa na suvozačkom mjestu ili za djecu na stražnjem sjedištu.

Pored toga, jastuk za sjedenje možete ponijeti sa sobom gdje god da išli. Najbolje je to što jastuci dolaze sa perivom navlakom što znači da mogu dugo ostati svježi i čisti čak i ako ste s njima putovali. Svoj jastuk izaberite u nastavku.

Pulvinaris Donat jastuk za spavanje

Pulvinaris Donat jastuk za sjedenje – Kupi ovdje

jastuk za spavanje na boku

Pulvinaris Jastuk od Pira – Naruči Ovdje 

jastuk od heljde za spavanje na boku

Pulvinaris Jastuk od Heljde – Naruči Ovdje