Trenutno pregledavate Jastuk za Spavanje na Leđima – Koji Jastuk Birati?

Jastuk za Spavanje na Leđima – Koji Jastuk Birati?

  • Vrijeme čitanja:11 min. čitanja

Jastuk za spavanje na leđima savršeno je prilagođen za podršku vratu i leđima tijekom spavanja. Vaš jastuk treba biti dovoljno visok i čvrst kako bi stvorio savršenu podršku za dobar san svake noći. Dobar je trik zato uvijek isprobati vaš jastuk na određeni period kako biste bili sigurni da vam jastuk savršeno odgovara. Uz to, dobro je držati se određenih savjeta za pronalazak odgovarajućeg jastuka.

Izuzetno je važno pronaći odgovarajući madrac, jastuk i posteljinu za osiguravanje noćnog odmora. Užurbana svakodnevica koju svi imamo danas traži od nas da kreiramo savršenu noćnu rutinu. Od navika koje znače gašenje svih elektroničkih uređaja sat vremena prije spavanja. Pa sve do inspirativnih navika kao što je čitanje, meditiranje i skincare i topao tuš prije spavanja. Kad nakon takve smirene rutine još uskočite u svoj krevet, legnete na jastuk za spavanje na leđima, stavite svoju masku za spavanje i spremni ste za odmor. Buđenje ujutro bit će laganije, nećete odgađati svoju budilicu, nego ćete odmorni krenuti u svakodnevne malene pobjede.

jastuk za spavanje na leđima

Foto: Freepik

Ako želite da ovo bude i vaša rutina iz dana u dan, dobra je ideja osigurati sve ove rituale, držati ih se, ali i pronaći svoj savršeni jastuk za spavanje. U tome vam itekako možemo pomoći. Nakon što smo već godinama radili na dizajnu naših jastuka, prilagođavali izgled, dimenzije, jastučnice i sastav, znamo što se sve treba naći na vašoj listi tijekom potrage za jastukom. Cijelu listu otkrijte u nastavku.

Kako Izabrati Idealan Jastuk za Spavanje na Leđima?

Mnogi od nas imaju različite preferencije kad je u pitanju jastuk na kojem spavamo. Razlikujemo se po poziciji u kojoj spavamo. Tako neki od nas biraju spavanje na boku, dok će drugi uvijek birati jastuk za spavanje na leđima. Ako ste u ovoj drugoj grupi, imamo savršen vodič za vas. Imajući na umu ovu listu stvari koje smo istaknuli u nastavku znat ćete da ste izabrali savršen jastuk za sebe, posebno ako rado spavate na leđima.

1 – Pogledajte kakvu podršku pruža ovaj jastuk

Ono što je glavno i što ćete htjeti odmah provjeriti svakako su ergonomske kvalitete koje ima vaš jastuk za spavanje na leđima. Potrebno je da je dizajniran da pruža savršenu podršku vašim leđima i da pri tome omogućava da vaš vrat ima pravilan položaj. S obzirom da spavate na leđima, od izuzetne je važnosti da su ona konstantno pravilna kako se ne bi pojavili bolovi u leđima. Provjerite od čega je rađen vaš jastuk koji birate i savjetujte se sa prodavačem kako biste provjerili koliko je ergonomski prilagođen jastuk. Pomaže ako i provjerite detaljnije opis i recenzije online.

2 – Važni su i visina i čvrstoća jastuka

Koliko će jastuk biti čvrst i kolika će biti visina jastuka uvelike će ovisiti o vrsti punjenja jastuka. Pulvinaris jastuci rađeni su od potpuno prirodnih materijala kao što su ljuskice heljde i pira. Ovaj sastav jastuka omogućava vam da prilagodite koliko će ljuskica biti u jastuku i sukladno tome stvorite čvršći i viši jastuk. Upravo je takav jastuk preferencija ako često spavate na leđima. Kad su u pitanju drugi jastuci, sa memorijskom pjenom, perjem, gelom ili mikrovlaknima uglavnom ne dolaze sa mogućnosti prilagođavanja visine. Zato kod ovih jastuka trebate uživo provjeriti punjenje kako biste se uvjerili da vam jastuk nije pretvrd ili prenizak i sl. Ako kupujete online, uvijek iskoristite probni period, a ne zaboravite i provjeriti način povrata ako vam jastuk ipak ne bude odgovarao.

jastuk za spavanje na leđima

Foto: Freepik

3 – Provjerite materijal za jastuk za spavanje na leđima

Ovaj korak je posebno važan ako imate razvijene alergije ili imate osjetljivu kožu. Različiti materijali će vam pružiti različite preferencije, ali je izuzetno važno da birate prirodne materijale koji su prozračni i koje odlikuju termoregulacija. Ove značajke najčešće su prisutne kod onih jastuka rađenih od prirodnih materijala kao što je heljda ili pir.

4 – Važan je način održavanja i da su navlake perive

Osim što jastuk za spavanje na leđima daje svu moguću potporu koja vam je potrebna za ugodan san, obratite pažnju na način održavanja. Razlikuje se po dimenzijama, materijalu od kojeg je jastuk rađen i drugim pojedinostima. Obratite pažnju na vrijeme koje ćete morati uložiti na pranje. Neki jastuci nemaju mogućnost pranja, nego se lako održavaju prozračivanjem na svježem zraku. Drugi zahtijevaju samo određene lagane cikluse u mašini za rublje. Kako bi zadržali svježinu i kvalitetu jastuka kroz dugi niz godina, uvjerite se da jastuk ima perivu navlaku.

jastuk za spavanje na leđima

5 – Izaberite pravilne dimenzije za jastuk za spavanje na leđima

Svaki jastuk ima različite dimenzije. Ono na što vi možete obratiti pozornost jeste koliki jastuk želite. Zatim provjerite veličinu vašeg kreveta i kolike se dimenzije jastuka uklapaju u vaš trenutni raspored. Zatim provjerite dostupne dimenzije jastuka koje vas zanimaju. Važno je da je jastuk dovoljno čvrst i visok, ali i da dimenzijama odgovara vašim preferencijama. Ovdje smo napravilni detaljan vodič kroz dimenzije tako da znate koja optimalna veličina najbolje odgovara svima. Ovaj faktor jastuka izuzetno je važan za sve vas koji volite birati zanimljive jastučnice. Što se više držite standardnih veličina, veća je šansa da ćete naći jastučnice za jastuk za spavanje na leđima koje se uklapaju u vaš stil.

Prednosti Spavanja na Leđima

Kad je u pitanju idealan položaj za spavanje tijekom noći, mnogi će vas savjetovati da birate upravo spavanje na leđima. Razlozi su u nastavku.

1 – Zadržava vašu kralježnicu u neutralnom položaju

Vaša kralježnica nalazi se u svom prirodnom položaju tijekom spavanja na leđima. Ne postoji pritisak ni na koji dio tijela i osjećate opuštanje mišića već kad postavite svoju glavu na jastuk za spavanje na leđima. Uzrok za ovo je u pravilnom raspoređivanju težine duž cijelog tijela, pa nijedan dio nema napetosti ili pritiska.

2 – Sprječava bol u vratu ili leđima

Kako smo spomenuli iznad, vaša kralježnica se nalazi u ravnotežnom položaju kad spavate na leđima. To odmah umanjuje pritisak pa samim time i sprječava bol u leđima ili bol u vratu.

3 – Idealan položaj za sve vas koji imate izazove sa želučanom kiselinom

Kad spavate na leđima, smanjujete šanse za razvijanjem žgaravice jer ovaj položaj spavanja zadržava želučanu kiselinu niže u želudcu. Samim time, budite se smireniji i i bez lošeg osjećaja u želudcu i bez osjećaja žarenja u grlu.

4 – Jastuk za spavanje na leđima smanjuje nastanak bora

Ako birate spavati na leđima, time smanjujete izloženost lica jastuku. To može imati dobru posljedicu u vidu glatke kože, smanjenja akni, ali i može djelovati na vašu kosu. Manje će se petljati i frizura će biti dugotrajnija.

5 – Omogućava bolje držanje

S obzirom da ste izabrali jastuk za spavanje na leđima koji se savršeno prilagođava konturama vašeg tijela, budit ćete se odmorni. Sve što je potrebno jeste da se rastegnete i započnete vaš dan uz bolje držanje i pravilno postavljena ramena. S obzirom da ste se naspavali i vaša kralježnica je bila u pravilnom položaju tijekom spavanja, vremenom ćete osjećati manje napetosti u vratu i ramenima, pa će vaše držanje tijekom sjedenja i hodanja biti ispravno.

Gdje Kupiti Jastuk za Spavanje na Leđima u BiH?

Ako ste u potrazi za jastukom koji će:

  • se savršeno prilagoditi konturama vaših leđa i vrata,
  • imati prirodno antialergijska svojstva,
  • smanjiti napetost u ramenima,
  • biti ekološki razgradiv i 100% prirodan,
  • imati ugodan miris i lagano održavanje,
  • kriti za vas velik izbor jastučnica,
  • doći u različitim dimenzijama,
  • pružiti dobar dan kad spavate na leđima

na pravoj ste adresi!

Izaberite svoj jastuk u nastavku, istražite sve njegove prednosti i pripremite se na najbolji san koji ste imali do sada.

jastuk za spavanje na boku

Pulvinaris Jastuk od Pira – Naruči Ovdje 

jastuk od heljde za spavanje na boku

Pulvinaris Jastuk od Heljde – Naruči Ovdje