Trenutno pregledavate Jastuci za Meditaciju – Kako Izabrati Najbolji + Gdje Kupiti u BiH?

Jastuci za Meditaciju – Kako Izabrati Najbolji + Gdje Kupiti u BiH?

  • Vrijeme čitanja:8 min. čitanja

Jastuci za meditaciju pravi su početak u vašem upoznavanju s meditacijom. Oni osim što mogu potpomoći u izvođenju meditacijskih vježbi, imaju i druge prednosti. Tako će biti idealni i za postizanje savršene ravnoteže, a i pobrinut će se da zadržavate pravilan položaj leđa. Meditacijski jastuci se smatraju gotovo esencijalnim u svakodnevnoj meditaciji. Razlog se krije u činjenici da su izuzetno udobni, a i sudjeluju u stvaranju harmonije potrebne za postizanje efektne meditacije. Najbolje je to što uspijevaju napraviti optimalan sklad između udobnosti i savršene potpore.

Još se zovu i zaffu jastuci za meditaciju, a ova Wikipedia definicija nam otkriva i zašto. Za znači “sjedište”, a fu znači trska (rogoz, Typha spp.). Zaffu je bio jastuk za sjedenje obično punjen pahuljastim, mekim, paperjastim vlaknima raspadajućih glavica sjemena trske. Izvorno dolazi iz Kine, a sad je poznat u cijelom svijetu kao meditacijski jastuk.

jastuci za meditaciju

Ovaj jastuk je prepoznatljiv i zbog svog okruglastog oblika sa ravnom površinom. Također, radi namjene za meditaciju, ovi jastuci dolaze uz specifične boje i uzorke koji mogu unijeti mir i staloženost. Tako će nerijetko biti u bojama koje smiruju, kao što je plava ili zelena, ali i imati uzorke inspirirane prirodom.

Dakako, uz estetske karakteristike ovog jastuka, važno je spomenuti da on može biti i različitih punjenja. Mogli smo pročitati iznad da se tradicionalno radio sa punjenjima od trske, ali danas jastuci za meditaciju dolaze uz različita punjenja. Možete birati memorijsku pjenu i pamuk ili čak ekološki prihvatljivije opcije kao što je jastuk od heljde. Punjenje svog jastuka za meditaciju najbolje je prilagoditi vlastitim potrebama i preferencijama, jer je na kraju udobnost presudan faktor za odabir.

Danas odgovaramo na najčešće nedoumice kad su u pitanju jastuci za meditaciju. Od toga kako izabrati jastuk do održavanja jastuka, sve detalje otkrivamo u nastavku.

Kako Odabrati Pravi Jastuk za Meditaciju?

Prije nego počnete razmišljati o tome što je potrebno da biste pronašli idealan jastuk, važno je uzeti u obzir vaše potrebe i preferencije. Želite da vam meditacija prolazi što udobnije, a da pritom neometano možete ispratiti sve meditacijske vježbe. U odabiru vam može pomoći da se zapitate koje dimenzije su idealne. Sljedeće na što možete obratiti pažnju svakako je punjenje. Jedan od poznatijih odabira trenutno jesu zaffu jastuci za meditaciju od heljde koji će se odgovoriti na sve što vam je potrebno u procesu meditacije.

Uz tradicionalne jastuke, postoje i drugi jastuci za meditaciju. Samim time, pomoći će vam da se upoznate sa vrstama jastuka za meditaciju. I naravno, ne zaboravite testirati svoj jastuk. Probajte sjediti na njemu ili odraditi jednu meditativnu pozu kako biste znali je li vam jastuk odgovara.

Koje su Vrste Jastuka za Meditaciju?

Kad su u pitanju jastuci za meditaciju, ne postoji mnogo vrsta ovog dodatka. No, bitno je da znate da uz tradicionalni jastuk možete pronaći i druge koji su više ergonomski prilagođeni. Tako će određeni uz standardni okrugli oblik imati i dodatnu podršku za leđa. Također, određeni jastuci dolaze sa dodatnom ravnom podloškom za postavljanje tijela na još veću razinu. Neki jastuci idu i korak dalje pa imaju umetke za noge, podršku za ruke ili zanimljive oblike kao što je oblik srca ili pravokutnika.

jastuci za meditaciju

Možete dodatno razmisliti o tome da imate dodatnu potporu za leđa, posebno ako često imate bolove u vratu i leđima. Dobra podrška olakšat će razne meditacijske poze i dopustiti vam da od meditacije izvučete ono najbolje bez bolova ili napetosti.

Ako ste u potrazi za varijacijama, znajte da online i adrese uživo imaju raznoliku ponudu. Samim time, neće biti teško pronaći idealan jastuk za meditaciju za sebe.

Mogu li se Jastuci za Meditaciju Koristiti na Više Načina?

Zbog svog specifičnog oblika jastuci za meditaciju su multifunkcionalni. Tako osim za meditaciju svoju primjenu mogu pronaći kao dodatno sjedalo ili tabure tijekom odmaranja u dnevnom boravku. Također, savršen su detalj za uređenje jer unose harmoniju i staloženost.

Najbolje je i to što se mogu koristiti u raznim vrstama meditacije. Jedino je važno da u vođenoj ili samostalnoj meditaciji imate na umu pravilan položaj. U tome vam jastuci za meditaciju uvijek mogu pomoći.

Kako se Mogu Održavati Jastuci za Meditaciju?

S obzirom da su jastuci za meditaciju rađeni u neobičnim dimenzijama, a i sa različitim punjenjima, održavaju se na nešto drugačiji način. Za svaki jastuk provjerite način održavanja. Ako je vaš zaffu jastuk za meditaciju rađen od heljde, on će najčešće doći sa perivom navlakom. Jastuk bez navlake za lakše održavanje čistoće, možete redovito prozračiti na svježem zraku i na suncu.

žena meditacija

Ako vaš jastuk koristite često i kroz više od jednu ili dvije godine, dobra je ideja redovito ih mijenjati. Zanimljivo je kod jastuka za meditaciju sa punjenjem od heljde to što je punjenje u potpunosti razgradivo, pa samim time birate ekološki održivo kupovanje.

Je li Bolje Koristiti Tvrdi ili Mekani Jastuk za Meditaciju?

Kad je u pitanju visina tj. količina punjenja vašeg jastuka, ovdje ćete najbolje sami sebi prosuditi idealnu kombinaciju. Tvrdi jastuci pružaju čvrstoću i stabilnost, dok mekani jastuci za meditaciju omogućavaju bolju udobnost. Ovisno u kojem ste stadiju upoznavanju sa meditacijom, također možete odlučiti koji jastuk je najbolji za vas.

U ovom slučaju uvijek nastojte isprobati jastuk i kako smo spomenuli iznad, pokušajte na njemu zauzeti tipičnu meditacijsku pozu. Tako ćete najbolje znati što vama istinski najbolje odgovara tijekom meditacije. Svakako oprema za meditaciju treba biti apsolutno prilagođena pojedincu kako bi dobili maksimalnu potporu i udobnost.

Kako Koristiti Jastuk za Meditaciju?

Ako ste se tek uključili u svijet meditacije ili ste već upoznati sa tehnikama, dobro je znati kako se koristiti ovakvim jastukom. Jedna od prepoznatljivih poza koju prvu možete zauzeti jeste sjedanje na jastuk sa prekriženim nogama. Rukama se oslonite na koljena i pokušajte se ispraviti kako biste postigli pravilan položaj. Sljedeća stvar na koju se možete fokusirati je pravilno držanje i disanje. Bez obzira je li meditirate sami ili uz vođenu meditaciju imajte na umu sljedeći splet stavki: disanje – pravilan položaj – udobnost.

jastuci za meditaciju

Koliko je Važan Estetski Aspekt Jastuka za Meditaciju?

Najbitnija stavka ovog jastuka svakako je njegova funkcionalnost. No, ponekad u potrazi za idealnim jastukom u odabiru može dodatno presuditi i njegova estetska strana. Gore smo spominjali kako boje i uzorci korišteni na jastuku za meditaciju mogu pomoći u stvaranju meditativnog okruženja. Uz to, možete imati na umu da birate jastuk za meditaciju koji odgovara vašem stilu. Danas joga jastuci postoje sa raznim opcijama, pa s obzirom na to možete obratiti pozornost da se jastuci za meditaciju uklapaju u uređenje vašeg doma ili prostora za meditiranje.

Jastuci za Meditaciju – Gdje Kupiti u BiH?

Pulvinaris webshop krije savršen zaffu jastuk za meditaciju koji će upotpuniti vaše momente opuštanja. Rađen od pažljivo odabranih ljuskica heljde bit će vaš odgovor za relaksirajuću i udobnu meditaciju. Najbolje je to što dolazi u tri privlačne boje: olive zelena, crna i siva. Uz perivu navlaku i lako održavanje, ovaj jastuk za meditaciju dostupan u Bosni i Hercegovini bit će vaš odgovor za savršenu meditaciju.

zaffu jastuk za meditaciju

Zaffu jastuk za meditaciju – Naruči ovdje