Trenutno pregledavate Svilena Jastučnica – Gdje Kupiti i Koji su Njeni Benefiti?

Svilena Jastučnica – Gdje Kupiti i Koji su Njeni Benefiti?

  • Vrijeme čitanja:8 min. čitanja

Ako se pitate gdje se može kupiti svilena jastučnica, na pravoj ste adresi. Jastučnica rađena od ovog materijala jedna je od najblažih za vaše lice, kosu, a i zaslužna je za savršen odmor i dobar san. Ne samo da izgleda luksuznije u vašoj spavaćoj sobi, ona pruža luksuzan tretman za vašu kosu. Bilo da želite sačuvati vašu frizuru tijekom spavanja ili volite ugodan mekani dodir svile, ova jastučnica je za vas.

Svilena Jastučnica – Gdje Kupiti u BiH?

S obzirom da ste ovdje kako biste znali gdje se može kupiti svilena jastučnica, odmah donosimo link za kupovinu ovdje.

svilena jastučnica

Pulvinaris Svilena Jastučnica – Kupi ovdje

Pulvinaris svilena jastučnica dostupna je u čak 4 dimenzije. Mnoge će razveseliti i činjenica da ju možete naručiti u boji po želji. Bijela će biti savršena za sve koji vole klasiku i premium osjećaj kakav odaje jedinstvena hotelska soba. Baby roza će se odlično uklopiti u romantične interijere i spavaće sobe sa mnoštvo pastelnih boja. Baby blue idealna je za sve koji žele unijeti dašak boje u uređenje bez previše upečatljivih boja.

Trenutno u našem shopu imate i sjajnu ponudu: Jastuk od Heljde 40×60 + Svilena Jastučnica, koja će biti idealna za sve vas koji ste u potrazi za novim jastukom. Uz jastuk od heljde koji krije mnoštvo (zdravstvenih) benefita, u jedinstvenoj ponudi stiže i odgovarajuća svilena jastučnica.

No, korisno je znati i kako održavati ovakvu jastučnicu. Zato, uz savjete o održavanju, otkrivamo i koje su sve prednosti koje ima svilena jastučnica.

Svilena Jastučnica – Prednosti

Svilene jastučnice su izvrsne za vašu kosu iz nekoliko razloga. Za početak, stručnjaci ih preporučuju kao bolji izbor u usporedbi s tradicionalnim lanenim ili pamučnim jastučnicama. Svilena jastučnica se ponajprije ističe zahvaljujući glatkoj površini s obzirom da su rađene od dugačkih i kontinuiranih niti. S druge strane, lanene i pamučne tkanine sadrže kratke niti koje stvaraju teksturu na površini.

Svilena jastučnica je korisna za sve tipove kose, posebno za kovrčavu, farbanu, suhu ili oštećenu kosu. Uz pomoć ovakve jastučnice, vaša kosa će ostati zdrava, hidratizirana i manje sklona oštećenjima.

Koje još prednosti krije svilena jastučnica i zašto je bolja za vašu kosu i kožu od ostalih materijala jastučnica, otkrijte u nastavku.

1 – Održava kosu zdravom i hidratiziranom

Svilena tkanina nije porozna poput pamuka ili lana, što znači da pomaže vašoj kosi zadržati vlagu tijekom noći. Dok druge tkanine upijaju prirodna ulja vaše kose, svila čuva tu vlagu. To rezultira hidratiziranom kosom koja je manje sklona lomljenju i izgleda sjajnije.

2 – Sprječava kovrčanje

Glatka površina svilene jastučnice smanjuje trenje dok spavate. Bez obzira na to koliko se prevrćete tijekom noći, kosa će ostati manje zamršena i kovrčava. Također će spriječiti da se pokvari vaša frizura tijekom noći. čuvajući vašu frizuru.

svilena jastučnica

3 – Smanjuje fine linije i bore

Zahvaljujući svojoj glatkoj površini, svilena jastučnica smanjuje trenje tijekom spavanja, što rezultira manjim stresom na koži lica. Studije su pokazale da dugotrajna upotreba svilene jastučnice može vidljivo smanjiti dubinu bora, poboljšavajući opći izgled kože. Također pomaže u smanjenju bora uzrokovanih spavanjem.

4 – Djeluje umirujuće na kožu

Svilena jastučnica je poznata po svojoj vrhunskoj glatkoći, a istraživanja su pokazala da ovaj umirujući materijal posebno koristi osobama s osjetljivom ili nadraženom kožom. Također može pomoći osobama koje se bore s aknama ili drugim upalnim stanjima kože.

5 – Ima sposobnost temperaturne regulacije

Svilena tkanina prirodno regulira temperaturu tijela, čineći je ugodnom tijekom cijele godine. Zimi, svilena jastučnica će brzo zadržati toplinu i osigurati vam ugodno spavanje, dok će tijekom ljeta ostati svježa, pružajući vam osvježavajući san.

svilena jastučnica

6 – Hidratizira kožu

Za razliku od poroznih materijala poput pamuka i lana, svila ne apsorbira vlagu iz vaše kože tijekom noći, čime ju održava hidratiziranom, mekom i glatkom. Stoga je svilena jastučnica idealna za suhu do normalnu kožu, posebno korisna u suhim zimskim mjesecima. Naravno, redovita njega kože i hidratacija lica također su ključni za postizanje besprijekorne kože.

7 – Dugotrajna je investicija

Ukoliko ju pravilno održavate, vaša svilena jastučnica može trajati dugi niz godina. To ju čini idealnom za održavanje zdravlja kose, ali i kraljevski tretman prema vašoj koži.

8 – Pruža estetski dojam

Svaka spavaća soba dobiva značajno na eleganciji i sofisticiranosti zahvaljujući svilenoj jastučnici. S obzirom da možete birati između više boja lako će se uklopiti u uređenje i dati sobi posebnu estetiku radi koje ćete dodatno jedva čekati odmarati svake večeri.

Svilena Jastučnica – Kako Održavati?

S obzirom na delikatnost jastučnice, potrebno je obratiti malo više pozornost na način na koji ju perete i spremate. U nastavku donosimo nekoliko koraka koji će pomoći.

1 – Birajte ručno pranje ili nježni program perilice

Najbolja opcija za svilene jastučnice je ručno pranje. No, svjesni smo da u užurbanoj svakodnevici može biti izazov uvijek pribjeći ručnom pranju. U tom slučaju kada se svilena jastučnica pere u perilici za rublje, birajte nježniji program na nižoj temperaturi. Također, tijekom pranja nemojte koristiti intenzivne deterdžente sa snažnim kemikalijama u svom sastavu.

2 – Preskočite korištenje omekšivača i izbjeljivača

Razlog je vrlo jednostavan. Kada koristite izbjeljivač na tkanini kao što je svila, to ju može oštetiti. S druge strane, kad koristite omekšivač, svilena jastučnica može imati tragove što će uništiti posebnu estetiku ovakvih jastučnica.

3 – Sušite ju na zraku

Idealno je da svoju svilenu jastučnicu sušite na zraku, postavljeno što ravnije kako bi se osušila ravnomjerno, bez gužvanja. Također, obratite pažnju da svilena jastučnica nije na direktnom suncu tijekom sušenja.

4 – Čuvajte ju uredno posloženu na suhom mjestu

Kako bi svilena jastučnica nakon pranja zadržala svježinu i prozračnost, ali i prepoznatljivu glatku površinu, složite ju i pohranite na suhom i prozračnom mjestu.

Svilena Jastučnica – Zaključak

Trebali biste birati svilenu jastučnicu ako:

  • volite jastučnice s hladnim, luksuznim osjećajem,
  • imate izazove sa noćnim znojenjem,
  • imate kosu koja se lako kovrča, kemijski tretiranu kosu koja je sklona kovrčanju ili lomljenju,
  • imate suhu kožu i kožu sklonu aknama,
  • želite zadržati svojstva proizvoda za njegu kože.

Dok će neki istaknuti kako im svilena jastučnica nije nužno potrebna, luksuzan osjećaj koji pruža i benefiti koje krije za mnoge su vrijedni investicije. Svoju svilenu jastučnicu ne zaboravite potražiti ovdje.