Trenutno pregledavate Jastuk od Heljde – Benefiti

Jastuk od Heljde – Benefiti

  • Vrijeme čitanja:8 min. čitanja

Jastuk od heljde može postati vaš novi omiljeni partner za bolji san. Poznato nam je da je san iznimno važan za zdravlje. Postoje mnoge stvari koje mogu poboljšati ili narušiti kvalitetu sna. Što nas privlači baš jastucima punjenim ljuskicama heljde? U ovom članku otkrivamo vam zašto su benefiti jastuka od heljde glavni odgovorni za miran, kvalitetan i bezbolan san.

Jastuk od Heljde – Benefiti

1 – Prilagođavanje oblika

Benefiti jastuka od heljde najbolje se mogu objasniti prvenstveno kroz njegovu moć prilagođavanja. Ovaj jastuk se može potpuno oblikovati što je odlično za vaš vrat i glavu. Punjen je eko ljuskicama heljde koje se prirodno prilagođavaju obliku glave unutar jastučnice tijekom noći. Mi volimo reći da se naš jastuk “slijeva”, a zahvaljujući toj karakteristici jastuk možete namjestiti kako vam odgovara. Samim time, za svoj jastuk od heljde možete ručno podesiti količinu punjenja koju želite imati u određenom dijelu. Ukratko, ovi jastuci nude odličnu podršku vašem tijelu – ljuskice heljde savršeno će se prilagoditi obliku vaše glave i vrata. To omogućuje pravilno držanje tijekom cijele noći, što je važno za dobar položaj glave, vrata i kralježnice.

2 – Poboljšava cirkulaciju

Dok spavate, ljuskice heljde zahvaljujući svojoj trokutastoj strukturi blago masiraju vratnu kralježnicu i zatiljak i tako poboljšavaju cirkulaciju. Bolja prokrvljenost u tom dijelu tijela smanjuje mogućnost nastanka glavobolje. Inače, ukoliko imate problema sa cirkulacijom i hladnim nogama, preporučujemo vam da probate naš valjak jastuk. Na njega postavite noge i rolajte ga dok se ne zagriju, a ukoliko želite brži efekt možete ga zagrijati u pećnici na 100 stupnjeva.

Žena spava na bijelom jastuku od heljde

3 – Nema štetnih tvari

Mnogi jastuci na tržištu puni su kemikalija i sintetičkih materijala, poput poliuretana koji se koristi kao retardant plamena. Te su kemikalije potencijalno štetne (i također šire oštar, vještački miris). S druge strane, jastuk od heljde ne sadrži nikakve toksine ili kemikalije budući da su ljuskice heljde potpuno prirodne i organske. To omogućuje ekološki prihvatljiv i zdrav noćni odmor. Nema potrebe da se brinete o udisanju toksina na mjestu na kojem provodite trećinu svog života.

4 – Najbolja kontrola temperature

Jedan od frustrirajućih osjećaja svakako je nesanica. Ona situacija kada ne možete zaspati pa se cijelu noć vrtite u krevetu jer vam je prevruće ili prehladno nikako nije ugodna. Ako imate jastuk koji slabo regulira temperaturu, san doslovno postaje jedan od najvećih izazova. Obični jastuci, posebno oni od pjene, često su vrući i ljepljivi posebno kada ih pokušate okrenuti usred noći.

jastuk u spavaćoj sobi

Kad su u pitanju benefiti jastuka od heljde, on je poznat po tome što je iznimno prozračan i izvrstan za kontrolu temperature. To uglavnom duguje činjenici da se ljuskice heljde lako pomiču i omogućuju optimalno kretanje i cirkulaciju zraka. Još jedan koristan savjet je da svoj Pulvinaris jastuk od heljde možete staviti u zamrzivač. Ljuskice će ostati hladne nekoliko sati i prirodno održavati vašu glavu hladnom. S druge strane, jastuk možete staviti u mikrovalnu kako bi vašoj glavi bilo ugodno i kako bi vam bilo toplo kad zaspite tijekom prohladne noći.

5 – Umirujući miris

Mnogi jastuci zapravo ne mirišu ni na što. Ili još izazovnije: imaju neugodan umjetni miris kemikalija ili plastike koja se koristi za njihovo punjenje.

Pripremanje kreveta i jastuk od heljde

Jastuk od heljde ima prirodan miris koji vam u najboljem slučaju može pomoći da se osjećate posve opušteno. S obzirom na to, idealan je za osobe koje pate od nesanice i napada panike prije odlaska na spavanje. S druge strane, njegov miris je ipak toliko suptilan da ćete pomisliti da je bez mirisa. Snaga mirisa heljde varira ovisno o vrsti jastuka, ali svi imaju karakteristiku da odišu mekim i svježim mirisom koji nipošto neće nadjačati ničiji san.

6 – Rok trajanja

Naravno da Pulvinaris jastuci neće trajati zauvijek, ali oni doista zadržavaju svoj oblik nekoliko godina – čak do 10 ako se o njima pravilno brinete! Razlog zašto tako dugo traju je taj što su ljuskice heljde dosta čvrste i treba im mnogo godina da se počnu raspadati. Kada dođe vrijeme za promjenu jastuka, jednostavno je – kontaktirajte nas i mi ćemo vam poslati novi! Ovo nije korisno samo zbog praktičnosti, već ćete i uštedjeti dosta novca. Nećete morati mijenjati svoj uobičajeni jastuk svakih nekoliko mjeseci! Jastuk od heljde uglavnom je i jeftiniji od običnih jastuka koji su punjeni materijama punim toksina i alergena. Upravo to čini Pulvinaris jastuk sigurnom investicijom koja će potrajati.

7 – Možete ih koristiti i u druge svrhe

Na kraju, ovi se jastuci mogu koristiti i u druge svrhe osim spavanja. Budući da su i čvrsti i daju se oblikovati, savršeni su za druge situacije u kojima se možete naći tijekom dana. Manji jastuci izvrsni su za odmaranje ručnog zgloba dok tipkate na računalu. Pokušajte ih staviti iza leđa dok sjedite u uredu ili ih koristite tijekom dugih vožnji automobilom. Izvrsni su čak onima kojima je potrebna pomoć da sjede uspravno za stolom. Za vrijeme spavanja možete ga držati i između koljena kako bi ublažili bolove u kukovima i natkoljenici.

jastuk od heljde u uredu

8 – Potpuno razgradiv

Svi naši proizvodi su 100% ekološki razgradivi i nemaju apsolutno nikakve sastojke koji štete očuvanju planete Zemlje. Također, ambalaže koje koristimo su od razgradivih materijala, a neke su napravljene od recikliranih materijala.

Pulvinaris Jastuk od Heljde – Iskustva

Vjerujemo da će kupovina Pulvinaris jastuka biti najbolji korak za vaš san i zdravlje. O tome govore i brojna iskustva naših kupaca već nakon nekoliko dana korištenja jastuka. Od navikavanja na jastuk s ljuskicama, do iskustva sa šuškanjem jastuka, pa sve do rješavanja nesanice i boli, njihova iskustva čitajte i u nastavku.

 

“Prvi dojam nakon dvije noći je ekstra! Jastuk jest malo tvrd, ali meni odgovara baš takav. Moj san bilježi kvalitetu sna (rekao bih sa 99% preciznosti) i nikad do sad nisam imao više od 2 do 2 i pol sata dubokog sna u noći (najčešće cca sat i pol). Sinoć – gotovo 4 sata. Uglavnom, već ga hvalim svima!”

 

Miro Rezić

 

“Jastuci su brutalni! Inače se vrtim čitavu noć i mijenjam položaje jer se nikako ne mogu namjestiti. Sinoć sam se tako fino ugnijezdila u njemu i kad sam se probudila bila sam jako odmorna i u položaju u kojem sam i zaspala. Jastuk je jako udoban i ima umirujući miris, a tako se malo šuška da nije probudio ni moju bebu koju inače budi svaki pokret. Sad želim naručiti jedan veći da više djeci ne kradem jastuke. Predobro.”

 

Ivana Filipović

 

“Jastuk s ljuskicama heljde sam uzela radi bolova u vratu koje sam imala nakon spavanja. Već nakon nekoliko dana korištenja su mi se ti problemi s ukočenim i bolnim vratom drastično smanjili. S kroz brzo sam se navikla na jastuk. visina i tvrdoća idealni. Donat mi također pomaže s bolovima u donjem dijelu leđa kad duže sjedim, nekako me potiče da sjedim u ispravnijem položaju. Sve preporuke!”

 

Marina Krešić

 

Brinite o svom tijelu i pružite si kvalitetniji san za bolji, produktivniji i energičniji dan. Ako se pitate gdje jastuk od heljde kupiti u BiH, sve što trebate je prelistati nadalje i naručiti svoj na kućnu adresu.

Pulvinaris jastuk od heljde

Klik ovdje za narudžbu