Trenutno pregledavate Menstrualni Bolovi – Kako Warm Pad Može Pomoći i Gdje Kupiti?

Menstrualni Bolovi – Kako Warm Pad Može Pomoći i Gdje Kupiti?

  • Vrijeme čitanja:9 min. čitanja

Menstrualni bolovi određenog intenziteta mogu se pojaviti tijekom svake vaše menstruacije. Već nekoliko dana ranije možemo osjetiti bol u mišićima, ili u grudima kao određenu naznaku da nam stiže menstruacija. Tijekom menstruacije, posebice tijekom prvih par dana, u području prepona se mogu javiti jaki grčevi i bolovi. Promjene raspoloženja u PMS periodu i pojačana želja za određenim namirnicama (čitajte slatkiši) također je redovna pojava. Često možemo osjetiti razdražljivost, ali i manjak energije.

menstrualni bolovi

No, kada menstrualni bolovi dostignu nešto veću razinu, vrijeme je za reakciju. Postoji više razloga zašto se javljaju, ali srećom postoje i načini kako ublažiti menstrualne bolove. U nastavku ćemo objasniti kako uz prirodni lijek menstrualni bolovi mogu nestati. A uz to, otkrit ćemo i koje stavke iz vašeg načina života mogu utjecati na pojavu bolova tijekom menstruacije.

Menstrualni Bolovi – Uzrok

Ponekad je teško pronaći točan uzrok pojave bolova tijekom menstruacije. No, u našem tijelu postoji hormon koji se zove prostaglandin. On pokreće kontrakcije mišića u našoj maternici i te kontrakcije mogu izazvati bol i upalu. Važno je napomenuti da razina prostaglandina raste neposredno prije početka menstruacije.

Uz to, možete biti skloniji bolnijim menstruacijama ako:

  • imate manje od 20 godina,
  • vaša obitelj ima povijest bolnih menstruacija,
  • pušite,
  • imate obilno krvarenje tijekom menstruacije,
  • imate neregularne menstruacije…

 

menstrualni bolovi

Bolne menstruacije nekad mogu otići same od sebe, a nekad uz pomoć lijekova. Ali ako su bolne menstruacije standardna pojava iz mjeseca u mjesec i osjećate druge simptome kao što su vrtoglavica, mučnina i grčevi, svakako trebate razgovarati sa svojim ginekologom/injom. Oni će vas uputiti ako su potrebne detaljnije pretrage ili će vam na licu mjesta preporučiti daljnje korake. Važno je djelovati na vrijeme ako osjetite da vam se bolne menstruacije vraćaju jer one mogu biti znak upala i drugih zdravstvenih izazova.

Menstrualni Bolovi – Prirodni Lijek

Ako se bol u preponama, mišićima ili drugim dijelovima tijela pojača tijekom menstruacije, postoje načini kako ublažiti tu bol. Bilo da dan provodite doma, danas trebate na posao ili provodite dan u obavezama, ovih par prirodnih lijekova može olakšati vaš dnevni ritam. Sjajno je što većinu ovih stavki već imate doma ili možete nabaviti brzo tako da se na bol reagira što ranije.

Stvari koje možete iskušati za smanjenje menstrualnih bolova su:

  • warm pad ili grijaći jastuk idealan je za osjećaj ugode na području boli; možete ga ugrijati, postaviti na područje abdomena i osjetiti olakšanje već nakon par minuta,
  • masaža abdomena također može stvoriti trenutno olakšanje u tom području, a za to možete iskoristiti i esencijalna ulja kao što je lavanda hidrolat,
  • topla kupka ili tuširanje toplom vodom pruža osjećaj opuštanja i ublažava intenzitet boli,
  • lagana fizička aktivnost kao što je planinarenje, trčanje ili jednostavna šetnja može olakšati simptome menstruacije,
  • prehrana ima jak utjecaj na intenzitet menstrualnih bolova, zato radije birajte jela koja su lagana, zdrava i nutritivna,
  • vitamini i suplementi kao što su: vitamin B-6, omega 3 masne kiseline, magnezij i kalcij, mogu ublažiti bolne simptome menstruacije,
  • smanjeni unos kofeina, alkohola, slane hrane i hrane sa dodanim šećerima također pomaže.

Dodatan trik koji pruža instant olakšanje jeste ako ležite sa koljenima savijenima u koljenu prema sebi. Samo prinesite savijene noge svom licu i pokušajte ih tu zadržati neko vrijeme. U tome vam može pomoći i valjak jastuk ili obični jastuk za spavanje kao potpora.

ležanje zbog menstrualnih bolova

Menstrualni Bolovi Mogu biti Ublaženi uz ove Čajeve

Kad želite da se menstrualni bolovi umanje na prirodan način, dobra je ideja okrenuti se i svojoj kutiji za čaj. Određeni čajevi imaju prirodno svojstvo da djeluju na bol i umanjuju upale. Upravo zato nije neobično da brojne dame biraju čaj kao svoje omiljeno sredstvo za ublažavanje menstrualnih bolova. Osim što je dobar dodatak ritualu za opuštanje nakon dugog dana, ima i umirujuća svojstva za tijelo što iskustvu pijenja čaja dodaje još jednu dimenziju. Ako se pitate koji čaj birati kako bi vaši bolovi bili manji, u nastavku izdvajamo favorite.

1 – Čaj od kamilice

Idealan je za vrijeme prije spavanja jer u sebi ne sadrži kofein i djeluje umirujuće. Upravo u to doba dana možete birati ispijanje ovog čaja koji će ublažiti simptome menstruacije. Idealno je piti ga dva puta dnevno, a ako ga pijete tijekom svake vaše menstruacije, to će učiniti da menstrualni bolovi prije nestanu. Zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima, kamilica može pomoći u opuštanju mišića i ublažavanju grčeva tijekom menstruacije. Dodatna prednost je to što kamilica umiruje što može pomoći i kod razdražljivosti i nervoze tijekom menstrualnog perioda.

2 – Čaj od đumbira

Kada đumbir ogulite, nasjeckate na sitne komade i zalijete toplom vodom dobit ćete čaj koji ublažava grčeve. Menstrualni bolovi mogu postati manje intenzivni uz ovaj čaj koji osvježava, a pomaže i kod upaljenog grla. Određena istraživanja su pokazala kako je čaj od đumbira jednako efektan kao i ibuprofen.

3 – Čaj od mente

Prirodna svojstva mente smanjuju napetost mišića i ublažavaju grčeve što može biti korisno kad su menstrualni bolovi u pitanju.

čaj za menstrualne bolove

4 – Čaj od cimeta

Ovaj dodatak vašoj prehrani ili cimet pripremljen u obliku čaja može imati efekt na bolove tijekom menstruacije. Ako dodate cimet u svoju prehranu tijekom prvih dana menstruacije, dokazano je da bi to moglo utjecati na smanjenje bolova, smanjeno krvarenje, ali i manji osjećaj mučnine. Možete pripremiti čaj od cimeta ili cimet dodati u svoja slatka jela za efektno tretiranje menstrualnih bolova.

5 – Čaj od koprive

Kućni lijek koji može također pomoći kod smanjenja upale i boli svakako je kopriva. Koristi se za zdravlje kose, ali i krije prednosti za žene tijekom menstruacije. Također, savršen je za jačanje imuniteta, a njena ljekovitost seže i do toga da podiže energiju, što može biti korisno za menstrualni period.

Warm Pad – Što je i Kako Pomaže Kad su u Pitanju Menstrualni Bolovi?

S obzirom na to da menstrualni bolovi mogu značajno utjecati na dnevni ritam, mnoge dame su u potrazi za prirodnim i učinkovitim lijekom. Jedan od najpopularnijih i instant olakšanja za bolove tijekom menstruacije svakako je warm pad ili grijaći jastuk. Ovaj jastuk kreiran je tako da svojim oblikom može savršeno prianjati na područje abdomena. Najčešće je pravokutnog oblika i manje površine, a najznačajnija karakteristika jeste činjenica da se može zagrijati.

Warm pad ima dokazani učinak na smanjenje boli kroz opuštanje mišića. Toplina ovog jastuka pomaže u boljoj cirkulaciji na području abdomena što samu menstruaciju čini ugodnijom, a bolove smanjenima.

menstrualni bolovi

Najbolje je to što ovaj trik za smanjenje boli pruža trenutno olakšanje. Neinvazivni je alat za sprječavanje boli, a dodatne prednosti možete vidjeti ako birate i warm pad koji ima ispunu od heljde. Kad je jastuk rađen od ljuskica heljde, brzo se zagrijava u pećnici ili mikrovalnoj na 80-100 Celzijus stupnjeva, i već je nakon par minuta djelovao na područje boli. Održava se lako, hipoalergen je, a čak možete i birati koji uzorak staviti na vanjsku jastučnicu.

Možete ga koristiti tijekom bolne menstruacije kao topli oblog ili ga rashladiti u zamrzivaču za hladni oblog. Jednom kada investirate u jastuk od heljde kao što je warm pad primijetit ćete da ga možete koristiti i kad bebe imaju grčeve tijekom sna, kao oblog za bolna leđa, upaljene mišiće nogu, ruku…

Warm Pad – Gdje Kupiti?

Ako se pitate gdje i vi možete nabaviti svoj warm pad, sve što trebate je slijediti link ispod. Tu ćete naći opcije za kupovinu, ali i saznati nešto više o prednostima warm pada i njegovoj širokoj primjeni.

warm pad jastuk za menstrualne bolove

Warm pad – Klik ovdje za narudžbu