Trenutno pregledavate Jastuk za Dojenje – Kako Izabrati i Gdje Kupiti u BiH?

Jastuk za Dojenje – Kako Izabrati i Gdje Kupiti u BiH?

  • Vrijeme čitanja:9 min. čitanja

Jastuk za dojenje savršen je dodatak u postpartum periodu kada beba i mama prolaze zajedničke trenutke. Osim što se ovaj jastuk lagano koristi, olakšava proces dojenja stvarajući udobnost i za mamu i za bebu. Jedna od najvećih prednosti ovog jastuka jesu položaji uz jastuk za dojenje koji omogućava oslonac i smanjenje napetosti. Ovo je izuzetno važno je ste stalno zadržani u jednoj poziciji.

Kako biste znali koji jastuk birati tijekom dojenja, kao i koje pozicije su praktične, u nastavku smo pobrojali korisne savjete. Od veličine i materijala, pa sve do recenzija i iskustva za jastuk za dojenje, na jednom mjestu ćete pronaći sjajan vodič. Također u nastavku otkrivamo gdje u BiH kupiti jastuk za dojenje uz koji će iskustvo dojenja proći što udobnije. Imali smo na umu i najčešće postavljanja pitanja na koje smo istaknuli odgovore kako biste bili sigurni da je vaš odabir najbolji za vas i vašu bebicu.

Zašto je Jastuk za Dojenje Koristan?

Već smo istaknuli kako je jastuk koji pomaže tijekom dojenja koristan jer osigurava udobnost i smanjuje napetost u istom položaju. Uz to, ovaj jastuk ima i druge prednosti zbog kojih će mnoge trudnice htjeti nabaviti jastuk i prije samog rođenja djeteta.

1 – Pravilan položaj za bebu

S obzirom da dojenje podrazumijeva dugotrajno držanje bebe radi hranjenja, to dovodi i bebu i mamu u neugodan položaj. Tako često dojenje može razviti bolove u leđima i vratu. Kako biste si osigurali da se beba nalazi u položaju u kojem se hrani lakše, dobro je postaviti jastuk za dojenje ispod bebe. Na taj način ima bolji pristup, mama sjedi u ispravnom položaju bez saginjanja i boli u raznim dijelovima tijela.

jastuk za dojenje

Foto: Freepik

2 – Olakšanje za ruke i ramena

Korištenje jastuka automatski umanjuje potrebu da su vaše ruke i ramena konstantno aktivna pri pridržavanju bebe. S obzirom da imate pomoć jastuka, on će osigurati pravilnu raspodjelu težine bebe, što može biti izuzetno korisno pri držanju u prvim tjednima nakon poroda. Time se umanjuje napetost, zatezanje,

3 – Može pomoći kod izazova s dojenjem

Nerijetko u procesu dojenja možemo naići na određene izazove. Bilo da su vezani za laktaciju ili prihvatanje grudi od strane bebe, ako postavite određeni položaj koji je ugodan i za bebu i za mamu, dojenje može proći ugodnije i izazovi se otkloniti lakše. Jastuk za dojenje daje vam dodatnu potporu tijekom držanja i pomaže u izgradnji strpljenja koje ovaj proces traži.

jastuk za dojenje

Foto: Freepik

4 – Multifunkcionalan je

Jastuk za dojenje bebe ujedno može biti savršen jastuk za spavanje. Bez obzira je li radije spavate na leđima ili birate bočno spavanje, korisno je imati svestrani jastuk koji će pružiti potporu leđima. Kada majka odmara poslije poroda, ili u mjesecima nakon poroda, dobro je u blizini gdje god da leži ili odmara imati anatomski jastuk. Uz njega može imati pravilan položaj kralježnica i neće se buditi u bolovima nakon dugih dana, a i može olakšati besane noći uz bebu.

5 – Može poslužiti i tijekom rasta bebe

Bez obzira u kojoj se fazi trenutno nalazite, dobro je imati pri ruci jastuk za dojenje. On kasnije može postati jastuk na kojem dijete spava, jastuk uz pomoć kojeg će dijete učiti sjediti i još mnogo toga. Možete birati zabavne dezene koji će se istaknuti u dječjoj sobi i krevetiću.

Kako Izabrati Jastuk za Dojenje?

Sad kad znate zašto je praktično imati jastuk za dojenje u početnim fazama postpartuma i kasnije, sigurno se pitate i kako odabrati pravi jastuk. Zapravo, trebate se brinuti o samo nekoliko stavki koje lako možete provjeriti online, ali i testirati uživo. Više u nastavku.

1 – Materijal

Jedna od najvažnijih stavki jeste materijal od kojeg je rađen jastuk za dojenje. Potrebno je da ovaj jastuk bude izrađen od prirodnog materijala kao što je pamuk, svila ili saten, a unutrašnjost ispunjena hipoalergenim materijalima. Pulvi jastuk za dojenje je punjen medicinskim silikonskim kuglicama A klase te neće stvoriti iritacije ili alergijske reakcije. Obratite pažnju na jastučnice i je li jastuk ima perivu navlaku kako bi i održavanje jastuka bilo što laganije.

2 – Oblik

Slično kao jastuci za trudnice, i jastuci za dojenje mogu doći u različitim oblicima. Od onih u obliku slova U, do dugih bolster jastuka, pa sve do klasičnih okruglih, svaki od njih ima svoje prednosti. Neki su više usmjereni na sjedeći, neki na ležeći položaj. Tako će U oblik jastuka biti više prilagođen za položaj dojenja tijekom ležanja. Ako preferirate sjedenje, tada su okrugli ili kvadratni jastuci dovoljni za postavljanje ispod bebe i lakše držanje.

jastuk za dojenje

3 – Način održavanja

Prije odabira jastuka uvjerite se da je jastuk lagan za održavanje. Time mislimo na mogućnost lakog pranja ili održavanja uz prozračivanje. Kako smo već spomenuli, korisno je ako se navlaka može skinuti i oprati kako biste uvijek imali svjež jastuk.

4 – Mogućnost prenošenja

Razmotrite veličinu i težinu jastuka, posebno ako ga želite često prenositi. Na putovanjima, izletima i generalno vožnjama, može biti od velike koristi ako imate jastuk za dojenje sa sobom. On vam može pomoći postaviti poziciju koja odgovara mami i bebi, a da pri tom svima biti ugodno, gdje god da se nalazite.

jastuk za dojenje

5 – Recenzije i iskustva

Najlakši način kako se uvjeriti u efikasnost određenih jastuka je provjeriti recenzije o proizvodima online. Na ovaj način možete vidjeti kakva su iskustva prijašnjih korisnika, a možete i postaviti pitanja na forumu. Tako ćete moći donijeti finalnu odluku imajući na umu recenzije, svoje potrebe, ali i prednosti jastuka za dojenje.

Najčešće Postavljana Pitanja

Pri kupovini jastuka često se mogu pojaviti određena pitanja vezana za korištenje, održavanje i sl. Na njih odgovaramo kratko u nastavku.

Pomaže li jastuk za dojenje kod bolova u leđima?

– Da, uz njega možete zadržati uspravniji položaj tijekom sjedenja i ležanja. Držanje bebe će biti lakše i neće stavljati toliki teret na ramena i vrat. Sve to može pomoći da se osjećate manje napeto tijekom dojenja i da nemate osjećaj zatezanja.

Kako se razlikuju jastuk za dojenje i običan jastuk?

– Najčešće je jedina razlika u obliku i dimenzijama. Jastuci za dojenje mogu doći u specifičnim U oblicima koji olakšavaju držanje, ali redovito su i u standardnim okruglim ili kvadratnim oblicima poput standardnih jastuka.

jastuk za dojenje

Je li jastuk za dojenje potreban svakoj mami?

– Iako ovaj jastuk nije neophodan za dojenje, nakon korištenja možete brzo vidjeti koliko olakšava ovaj proces. Od smanjenja napetosti i boli, do olakšanog držanja, ovakav jastuk krije mnoštvo prednosti koje su praktične u svakodnevnom iskustvu dojenja.

Gdje Možete Kupiti Jastuk za Dojenje u BiH?

Bez obzira je li jastuk za dojenje želite naručiti u Sarajevo, Mostar, Banja Luku ili bilo koji drugi grad u BiH, to možete putem Pulvinaris webshopa. Naši jastuci rađeni od heljde i pira savršen su i nježan dodatak za svaku mamu i bebu. Rađeni od 100% pamuka i organskih ljuskica heljde/pira hipoalergeni su i idealni za najmlađe jer neće prouzročiti iritacije ili alergijske reakcije. Uz to, savršeno prirodno regulira temperaturu pa Pulvinaris jastuk možete koristiti tijekom cijele godine.

Ovi jastuci se lagano održavaju uz perivu navlaku i redovno prozračivanje jastuka na suncu. Svojim oblikom se savršeno prilagođava svim generacijama, a umirujućim blagim mirisom može djelovati teapeutski i smirujuće kako na mamu, tako i bebu. Zahvaljujući svom prirodnom sastavu, prirodno je razgradiv, a ono najbolje – možete ga koristiti dugi niz godina i u druge svrhe. Može biti vaš jastuk za spavanje, dječji jastuk… Svoj naručite na linkovima ispod.

Pulvi Jastuk za Dojenje – Naruči Ovdje