Trenutno pregledavate Jastuk za Stolicu koji će Umanjiti Bolove

Jastuk za Stolicu koji će Umanjiti Bolove

  • Vrijeme čitanja:8 min. čitanja

Jastuk za stolicu može biti savršeno rješenje za sve vas koji provodite dosta sati sjedeći u danu. Najbolje je to što ovakav jastuk možete lako dodati na svoju stolicu na poslu, doma ili čak u autu. Ono što je dodatni razlog zašto investirati u dobar jastuk za stolicu jesu i sve prednosti ovog dodatka. Od pravilnog sjedenja preko benefita za leđa, pa sve do olakšavanja oporavka poslije ozljede.

No, naravno, bitno je i kakav jastuk za sjedenje birate. Određeni jastuci rađeni su u dimenzijama, sa punjenjem i materijalom koji su dizajnirani specifično da pomognu kod bolova zbog sjedenja.

Jeste li ikada morali prošetati po uredu zbog ukočenosti u leđima? Jeste ikada ranije morali napraviti istezanje usred vožnje zbog napetosti u ramenima i donjem dijelu leđa? Koliko puta ste se našli u situaciji da ne možete lako zaspati jer osjećate ukočenost u nogama koje ne možete umiriti? I posljednje, jeste ikada osjećali grčeve i bol u mišićima noge nakon dužeg hodanja?

Ako ste se prepoznali u samo nekim od ovih pitanja, vrijeme je da unaprijedite svoju svakodnevicu. Uz redovno vježbanje i uključivanje fizičke aktivnost i kretanja u vaš dnevni ritam, možete pomoći sebi i sa jastukom za sjedenje. On će vam pomoći da umanjite pritisak na donja leđa, čak i ako vaš posao ili druge obveze traže da sjedite više od 7h. U nastavku otkrivamo i koje su sve prednosti jastuka za stolicu kao i zašto je on dobra investicija.

Jastuk za Stolicu – Prednosti

Kad se vaš dan sastoji od toga da dugo i često sjedite, vjerojatno ste već naučili živjeti sa stalnom suptilnom boli. Napetost u vratu za vas je normalna pojava, a ukočenost u nogama i bol u donjim leđima možda je nešto što ste već prihvatili. No, to ne mora biti tako. Uz ove prednosti koje ima jastuk za stolicu otkrivamo i kako riješiti ove izazove nakon dužeg sjedenja.

1 – Smanjuje bol u leđima

Jedan od najvećih izazova 21. stoljeća svakako je sjedilački način života. Sjedimo u uredu, sjedimo doma, sjedimo u autu, javnom prijevozu, tijekom druženja vani. Taj nedostatak fizičke aktivnosti ostavlja bolne posljedice koje čine gotovo logičnim da svatko obrati pažnju na unošenje više kretanja u svoj život. A u onim satima u danu kad to nije moguće – birajte jastuk za stolicu. On će pomoći da tijekom sjedenja držite pravilan položaj, bez pogrbljenih ramena i sa rukama postavljenim na stol. Kad ne križate noge, sjedite stopalima spuštenim ravno na tlo, stavljate kralježnicu u ugodan položaj. Sve ovo zajednički omogućava da smanjite bol u leđima koju osjećate.

donat jastuk za sjedenje

Kako biste zadržali ovakav položaj i bili svjesni pravilnog sjedenja, dobro je iskoristiti pomoć jastuka za sjedenje. Donat jastuk za sjedenje iz Pulvinaris radionice rađen je od 100% prirodnog materijala, sa punjenjem od heljdinih ljuskica. Ovakvo punjenje savršeno se prilagođava vama, omogućava pravilno sjedenje i pomaže pri rješavanju boli i pritiska u leđima i bokovima. Nije pretežak što čini da ga možete lako transportirati, a uz to, ima patentni zatvarač što olakšava njegovo održavanje.

2 – Jastuk za stolicu radi na vašem držanju

Da, ergonomski dizajn stolice u startu pomaže da tijekom sjedenja imate pravilan položaj. Uz to, dobro je imati i jastuk za sjedenje koji će vas postaviti na nešto viši položaj i dati dodatni sloj udobnosti. Ovakav jastuk vas tjera na sjedenje u pravilnom položaju, a i može vam pomoći sjetiti se i da imate pravilno držanje tijekom hodanja. Na ovaj način ćete smanjiti nelagodu u donjem dijelu leđa, izgledat ćete samopouzdanije i bit ćete manje skloni grbljenju i sjedenju u nelagodnom položaju što može samo dodatno naštetiti vašoj kralježnici.

3 – Poboljšava cirkulaciju

Sjedilački način života koji smo spominjali iznad dosta utječe na cirkulaciju. Često možete osjetiti bol u koljenu, upale mišića, kao i bolne grčeve ako niste fizički aktivni. Da biste unaprijedili cirkulaciju i umanjili mogućnost nastajanja boli i napetosti u nogama koja nekad može izazvati i nesanicu, dobro je birati jastuk za stolicu. On će se pobrinuti ne samo da sjedite uspravno, nego i da vaše noge budu u što prirodnijem položaju što će omogućiti da krv slobodnije cirkulira.

Ovo je također važno i za sve oni koji su iznimno fizički aktivni. Kako bi vaše noge dobile odmor i opuštanje od intenzivnih napora, važno je i da tijekom sjedenja budu u što prirodnijem položaju. Isto vrijedi i iza one koji su nedavno pretrpjeli određene ozljede, kako kralježnice, tako i noge, ali i nakon epiziotomije.

jastuk za stolicu

4 – Smanjuje pritisak na bokove

Dugotrajno sjedenje kroz duži period može ostaviti i značajne posljedice na vaše bokove. Bez obzira na vašu težinu, bokovi zapravo osjećaju velik pritisak tijekom sjedenja. Kako biste olakšali napetost i ukočenost zdjelice, dobro je postaviti jastuk za stolicu kako bi vas tjerao na što pravilniji položaj sjedenja. Ovo je izuzetno važno za sve one koji su pretrpjeli određene ozljede u ovom području. Vrijedi čak i za one koji su fizički aktivni – kako bi vaše tijelo odmorilo, bitno je da i zdjelica ima kvalitetnu potporu tijekom sjedenja.

Gdje se u BiH može Kupiti Jastuk za Stolicu?

Pulvinaris Donat jastuk za sjedenje pruža raznovrsne zdravstvene prednosti i može biti koristan za cjelokupno tijelo u različitim situacijama.

  • Idealan za trudnice: Donat jastuk za stolicu olakšava sjedenje tijekom trudnoće, u postporođajnom razdoblju i dojenju. Pruža pravilnu potporu kralježnici, smanjujući pritisak na zdjelicu i poboljšavajući cirkulaciju, što je ključno za ublažavanje nelagoda poput oticanja nogu.
  • Koristan za rad u uredu: Omogućava pravilno sjedenje i podržava ispravan položaj leđa, smanjujući ukočenost i napetost u vratu, osobito ako imate ograničene fizičke aktivnosti ili ste nedavno imali ozljedu.
  • Možete ga postaviti u autu: Vozači koji provode dugi period iza volana mogu koristiti Donat jastuk kako bi održali pravilan položaj tijela i spriječili bolove u leđima. Pomaže u ugodnijem dugotrajnom sjedenju i vožnji, te smanjuje nelagodu u prometu.
  • Smanjuje bol u leđima: Ovaj jastuk za stolicu pruža optimalnu potporu lumbalnom dijelu leđa, smanjujući pritisak na diskove i mišiće leđa, što je posebno korisno za osobe koje pate od bolova u leđima.

Donat svojim posebnim ortopedskim dizajnom potiče lordotično sjedenje i konstantne kompenzacijske pokrete mišića leđa. Na taj način oslobađa od bolova u donjem dijelu kralježnice nastalih kao posljedica dugog sjedenja ili ozljede. Svoj možete naručiti ispod!

jastuk za stolicu

Donat jastuk za stolicu – Naruči ovdje